Volledig scherm
PREMIUM
Steven Kruijswijk. © photo: Cor Vos

‘We gaan in de tijdrit de beste Kruijswijk zien’

In de 27 kilometer lange tijdrit in Pau wil Steven Kruijswijk (32) vandaag een klap uitdelen aan de concurrentie. Tijdrittrainer Mathieu Heijboer, vol vertrouwen: ,,Behalve Thomas kan Steven iedereen aan.’’

Door Daan Hakkenberg

Op 10 mei gaat de telefoon van Mathieu Heijboer, tijdrittrainer van Jumbo-Visma. Bericht van Steven Kruijswijk uit Zuid-Frankrijk. Hij heeft zojuist het 27 kilometer lange parkoers rond Pau verkend. ‘Dit ligt mij wel’, meldt de renner. ,,Hij werd er blij van’’, zegt Heijboer. Niet zo gek, want na een aantal scherpe bochten in Pau is het heuvel op en heuvel af met tien vlakkere kilometers tot slot.

Heijboer doet er niet geheimzinnig over, de tijdrit van vandaag is een uitgelezen kans voor Kruijswijk om een klap uit te delen aan de andere klassementsfavorieten. ,,De inzet is om zoveel mogelijk tijd te pakken. Het is een enorme kans voor Steven om zijn positie te verstevigen.’’ Heijboer denkt dat alleen Ineos-kopman Geraint Thomas sneller zal zijn. ,,Die is moeilijk te kloppen als hij in goede vorm verkeert. Maar voor de rest? Verder zitten er geen renners bij die Steven niet zou kunnen hebben.’’

 1. Tourwinnaar Bernal in Colombia: ‘We blijven koersen voor Bjorg’
  Huldiging én herdenking

  Tourwin­naar Bernal in Colombia: ‘We blijven koersen voor Bjorg’

  Egan Bernal werd woensdag in zijn thuisdorp Zipaquira gehuldigd vanwege zijn eindzege in de Tour de France. De 22-jarige Colombiaan dacht echter niet aan feesten: met een minuut stilte en een korte speech herdacht hij zijn maandag omgekomen generatiegenoot Bjorg Lambrecht. ,,Zijn overlijden bezorgt me veel verdriet. Ik hoop dat hij nu op een betere plek is. We blijven koersen voor hem”, aldus Bernal.
 2. Tour 2020 is drijfveer voor Froome (34): ‘Op een nog beter niveau dan dit jaar’
  Video

  Tour 2020 is drijfveer voor Froome (34): ‘Op een nog beter niveau dan dit jaar’

  Chris Froome ligt bij zijn herstel na zijn zware val in het Critérium du Dauphiné voor op alle prognoses. Dat vertelt de Britse wielrenner in een door zijn ploeg Ineos verspreid video-interview. Bij alle inspanningen die hij nu moet leveren heeft de viervoudig Tourwinnaar maar één doel voor ogen. ,,Ik wil volgend jaar aan de start staan van de Tour. Op een niveau gelijk aan dat van dit jaar of nog beter.”