Volledig scherm
PREMIUM
Tom Dumoulin. © Cor Vos

Weg naar Tour nog vol obstakels voor Tom Dumoulin

De voorbereiding op de Tour verloopt verre van ideaal voor Tom Dumoulin (28). Toch blijft zijn ploeg kansen zien. Vandaag wordt hoogstwaarschijnlijk de route naar de Franse ronde uitgestippeld.

Door Pim Bijl

Vrijwel zeker valt vandaag de beslissing of de weg van Tom Dumoulin naar de Tour via het Critérium du Dauphiné (9-16 juni) of via de Ronde van Zwitserland (15-23 juni) verloopt. Voordeel van de eerstgenoemde rittenkoers is de ruimte voor een lange hoogte­stage daarna. Maar de insteek van het overleg tussen medische staf, trainer en Dumoulin is veelzeggend. Het herstel van zijn knieblessure bevindt zich nog in het stadium dat moet worden bepaald of komende zondag starten in een wedstrijd überhaupt realistisch is.

  1. Cavendish na missen Spelen ook niet zeker van Tour: ‘Hij moet zijn plek verdienen’

    Cavendish na missen Spelen ook niet zeker van Tour: ‘Hij moet zijn plek verdienen’

    Het kan wel eens een teleurstellend wielerjaar worden voor wielrenner Mark Cavendish. De Britse sprinter mag al niet meedoen aan het baanrennen bij de Olympische Spelen in Tokio en moet ook nog maar afwachten of hij de Tour de France mag rijden. Manager Rod Ellingworth van zijn nieuwe ploeg Bahrain-McLaren heeft gezegd dat de Tour geen zekerheid is voor de sprinter van het eiland Man, die al dertig Touretappes won in zijn carrière.