Volledig scherm
Ragnar Ache. © foto: Carla Vos

Ache in de zomer van Sparta naar Eintracht Frankfurt

Vijf jaar contractRagnar Ache verruilt Sparta Rotterdam komende zomer voor Eintracht Frankfurt. De 21-jarige Duitse spits gaat in Duitsland een vijfjarig contract ondertekenen. Het komende halfjaar blijft Ache nog actief op Het Kasteel.

Godwin Falix, de zaakwaarnemer van Ache, bevestigt de aanstaande overgang van de Sparta-spits naar Eintracht Frankfurt. ,,De clubs zijn eruit. We zijn op dit moment bezig om de laatste puntjes op de i te zetten, dit betreft details rond zijn persoonlijke akkoord”, zegt hij. Falix wil niet ingaan op het bedrag dat met de overgang gemoeid is. Wel dat hij al twee jaar bezig is met de overgang van zijn pupil naar de Duitse club. ,,Vanaf het moment dat ik Ragnar begeleid is het ons plan geweest om ervoor te zorgen dat hij deze mooie transfer kon maken. Weinigen hadden er vertrouwen in dat het zou lukken. Ik ben er trots op dat het Ragnar nu toch gelukt is.”

Ook FC Utrecht was in de markt om Ache over te nemen. De in Duitsland geboren aanvaller met Ghanese roots maakt bij Sparta een daverende ontwikkeling door. Ruim twee jaar geleden nog maar, op 4 april 2017, maakte hij in de uitwedstrijd tegen Heerenveen zijn debuut in het eerste elftal van Sparta. Inmiddels is hij niet meer weg te denken uit de ploeg van trainer Henk Fraser. Ache is niet alleen belangrijk met zijn doelpunten, maar ook met de arbeid die hij levert. Ache scoorde dit seizoen voorlopig vijf keer in zeventien duels. Op 17 november maakte Ache ook zijn debuut voor Jong Duitsland, toen hij mocht invallen in de EK-kwalificatiewedstrijd tegen België. 

Dervisoglu en Veldwijk waarschijnlijk wel weg

Vanwege zijn doelpunten stelde Sparta zich op het standpunt dat ze Ache niet in de winterstop wilden laten vertrekken uit Rotterdam-West. Ache gaat dus gewoon met de Spangenaren mee naar Spanje, waar tussen 4 en 11 januari het trainingskamp is belegd voor de huidige nummer elf van de eredivisie.

Halil Dervisoglu vertrekt wel in januari naar Brentford, zoals dat afgelopen zomer werd afgesproken bij de transfer van die andere talentvolle aanvaller van Sparta. De Rotterdamse club heeft echter nog altijd hoop dat ze Dervisoglu het komende halfjaar ook nog kunnen huren van de Championship-club uit het westen van Londen. 

Lars Veldwijk was vorig seizoen nog aanvoerder en topscorer bij Sparta, maar moet dit seizoen genoegen nemen met een rol als invaller. Toch kwam hij al tot vier goals in vijftien duels. Veldwijk gaf onlangs zelf aan dat hij in januari hoopt op een transfer. Het contract van de 1,96 meter lange spits en tweevoudig international van Zuid-Afrika loopt aan het einde van dit seizoen af. 

Volledig scherm
Ragnar Ache juicht na zijn goal tegen PSV. © foto: Carla Vos