Volledig scherm
Blijft na David Neres ook Hakim Ziyech langer bij Ajax? © VI Images

Ajax wil na Neres ook Ziyech langer binden

Na de contractverlenging van David Neres, eerder vandaag, hoopt Ajax binnenkort ook Hakim Ziyech langer aan zich te binden. De 26-jarige Marokkaanse technicus moet dit seizoen de vormgever blijven van het Amsterdamse aanvalsspel.

Volledig scherm
David Neres, die vandaag bijtekende, komt tegen PAOK Saloniki in het veld voor Hakim Ziyech. © BSR Agency

Door Freek Jansen

Ajax gaf met de nieuwe verbintenis van Neres een duidelijk signaal af. De Amsterdammers willen het vorige successeizoen een vervolg geven en na Matthijs de Ligt, Frenkie de Jong en Lasse Schöne, en mogelijk Donny van de Beek naar Real Madrid, niet nog meer sterkhouders laten vertrekken.

Met een nieuwe verbintenis voor Hakim Ziyech wil Ajax die gedachte opnieuw kracht bijzetten. De aanvaller kon deze zomer naar Sevilla, maar legde de Spaanse interesse naast zich neer. De Marokkaan heeft altijd gezegd alleen Ajax te verlaten als het complete plaatje klopt.

Als dat niet het geval is, blijft het creatieve brein graag bij Ajax. De clubleiding van de Amsterdammers hoopt dit binnenkort te kunnen bekrachtigen met een nieuwe verbintenis, waardoor na Neres ook Ziyech nog minimaal een seizoen in de hoofdstad actief blijft.
(Artikel gaat verder onder de foto)

Reactie Hakim Ziyech na het gelijkspel tegen PAOK: ‘Je moet hier gewoon winnend het veld afgaan’

Volledig scherm
Ziyech en Tadic. © BSR Agency
Volledig scherm
© Pim Ras Fortografie