Antony Matheus dos Santos (midden).
Volledig scherm
Antony Matheus dos Santos (midden). © BSR Agency

Antony doorstaat medische keuring Ajax

Ajax verwacht op korte termijn Antony te presenteren als nieuwe aankoop. De 19-jarige aanvaller komt komende zomer over van São Paulo.

Antony doorstond vanochtend met succes de medische keuring, die in Brazilië plaatsvond. ,,De laatste documenten worden nu afgerond, normaliter zal dat de komende dagen klaar zijn. Maar het blijft de voetballerij en het betreft een complexe transfer dus je moet altijd een slag om de arm houden’’, aldus Revien Kanhai van Forza Sports Group. Kanhai speelde met zijn bedrijf, net als in het verleden bij David Neres, een belangrijke rol in de komst van de Braziliaan.

Antony zal voor twintig miljoen euro overkomen van São Paulo. Een bedrag dat door bonussen nog kan oplopen tot 25 miljoen euro. Afgelopen week bereikten beide clubs met elkaar overeenstemming. Ajax volgt Antony al een langere periode, waarbij de scouting met hoofd scouting Henk Veldmate en met name scout Hans van der Zee de linksbenige rechtsbuiten veelvuldig aan het werk zag.

  1. Transferklap in plaats van transferkoorts: ‘Niet doemdenken, maar dit zal invloed hebben’

    Transfer­klap in plaats van transfer­koorts: ‘Niet doemdenken, maar dit zal invloed hebben’

    Wat gaat de huidige corona-crisis betekenen voor de transferperiode van komende zomer? Deze week predikte het Zwitserse ‘International Centre for Sports Studies’ (CIES) nog net geen hel en verdoemenis voor de clubs die afhankelijk zijn van spelersverkopen. CIES ziet de transferwaarde van de selecties van de 98 ploegen in de hoogste divisies van de vijf grootste voetballanden verschrompelen. Op basis van de huidige rekenmodellen en verwachtingen rekent men op een waardedaling van gemiddeld 28 procent, met bij sommige clubs uitschieters naar veertig procent.