Volledig scherm
Bas Dost viert zijn goal in de bekerfinale tegen Porto. © Getty Images

Bas Dost staat voor vertrek bij Sporting

De kans is groot dat Bas Dost zijn laatste wedstrijd voor Sporting Lissabon heeft gespeeld. Voor de 30-jarige spits, die vorige week met zijn ploeg de bekerfinale won van Porto, is veel belangstelling uit Engeland en Duitsland.

Sporting wil wel meewerken aan een transfer. Omdat de club kampt met schulden en flink moet bezuinigen moet het deze zomer een aantal spelers zien te verkopen. Dost, in de afgelopen drie jaar goed voor 93 goals voor Sporting, zou tussen de 10 en 15 miljoen euro moeten opleveren.

Dost maakte in 2007 zijn debuut voor FC Emmen en speelde daarna voor Heracles, Heerenveen en VfL Wolfsburg. In zijn 12 jaar als prof maakte hij 218 doelpunten. De spits verruilde de Bundesliga in 2016 voor de Portugese Primeira Liga. Met Sporting won hij twee keer de Taça de Liga en één keer de Taça de Portugal. In al die gewonnen finales was hij trefzeker.

Met 34 goals achter zijn naam werd hij in het seizoen 2016-2017 topscorer van Portugal. Dost speelde 18 interlands voor Oranje, maar kwam in het Nederlands elftal nooit goed tot zijn recht. Omdat hij zich niet gelukkig voelde in de nationale ploeg zette hij vorig jaar een punt achter zijn interlandloopbaan.

Volledig scherm
Bas Dost showt zijn medaille na het winnen van de Taça de Portugal. De finale tegen Porto kon wel eens zijn laatste wedstrijd voor Sporting zijn geweest. © Getty Images