Volledig scherm
Halil Dervisoglu. © Cor Vos/Michel Bierhuizen

Besiktas brengt bod uit op Sparta-spits Dervisoglu

De ontwikkelingen rondom Sparta-spits Halil Dervisoglu volgen zich in rap tempo op. Dit weekend heeft ook de Turkse grootmacht Besiktas een bod uitgebracht op de 18-jarige aanvaller van de Rotterdamse club. Dit bevestigt technisch manager Henk van Stee van de Spangenaren.

,,Ja, het klopt dat Besiktas zich heeft gemeld voor Halil”, zegt Van Stee. ,,De interesse is concreet. Alleen is het bod te laag, vinden wij. Wij weten wat we voor Halil willen hebben. En dat bedrag is nog niet geboden. We laten hem dus niet gaan. Nog liever hebben we uiteraard dat hij gewoon bij ons blijft.”

Eerder was een andere Turkse club, Trabzonspor, al concreet voor Dervisoglu. Die club deed al meerdere pogingen om de in Spangen opgeleide spits binnen te hengelen. Ook die interesse leidde vooralsnog niet tot een vertrek van de aanvaller.

Sparta, dat gisteren Khalid Karami voor een jaar huurde van Vitesse, vertrekt morgen op trainingskamp naar het Gelderse Delden. Dervisoglu reist, zoals het er nu naar uitziet, dus gewoon mee met de selectie van Henk Fraser.

Lars Veldwijk is de enige speler die ontbreekt in zijn selectie. De clubtopscorer van afgelopen seizoen doet op dit moment namens Zuid-Afrika mee aan de Afrika Cup. Morgenavond, wanneer Bafana Bafana tegen Marokko haar laatste groepsduel speelt, zal blijken of de spits met zijn land de knock out-fase bereikt.