Volledig scherm
Daniel Crowley schudt de hand van technisch directeur Joris Mathijsen. © Proshots/Toin Damen

Crowley verlaat Arsenal en tekent driejarig contract bij Willem II

Daniel Crowley kon vanochtend eindelijk meetrainen bij Willem II. Het duurde een aantal dagen alvorens Arsenal zijn vrijgave had geregeld. De 19-jarige Engelsman keert terug in de eredivisie. Het afgelopen half jaar speelde hij voor Go Ahead.

In afwachting van zijn vrijgave werkte Crowley afgelopen week individuele (binnen)trainingen af bij Willem II, dat de middenvelder overneemt van Arsenal. Het is niet bekend of de Tilburgse club een transfersom betaalt. Crowley tekent een contract voor drie seizoenen bij Willem II.

Hoewel hij met de club uit Deventer degradeerde, maakte Crowley indruk. In elf wedstrijden scoorde hij twee keer, tegen Vitesse en Heracles. Willem II ziet in Crowley de ideale nummer tien.

Belangstelling

Voor de middenvelder, die bij Arsenal weg wilde omdat hij door coach Arsène Wenger naar de selectie onder 23 werd verwezen, was meer belangstelling. Fulham wilde hem inlijven. Ook Hannover en een paar andere clubs uit de eredivisie toonden interesse. Crowley koos echter voor Willem II, dat onder meer informatie inwon bij zijn laatste coach Robert Maaskant.