Volledig scherm
Edson Álvarez in het shirt van Mexico op de Gold Cup. © Getty Images

Edson Álvarez topkandidaat voor opvolging De Ligt

Mexicaans internationalAjax verwacht dat de transfer van Matthijs de Ligt naar Juventus spoedig rond zal komen. In dat geval willen de Amsterdammers direct doorschakelen. Mexicaans international Edson Álvarez staat bovenaan de lijst als opvolger.

Door Freek Jansen

De 21-jarige Alvarez komt momenteel uit voor Club América, waar hij nog een contract heeft tot medio 2022. De veelzijdige verdediger is langdurig intensief gevolgd door de scouting van Ajax. De 23-voudig international speelt momenteel met zijn land op de Gold Cup. Mexico bereikte afgelopen nacht de halve finale door Costa Rica na strafschoppen te verslaan. 

De Ligt, die bij terugkomst van zijn vakantie de knoop over zijn toekomst zal doorhakken, heeft de club voor het uitkiezen. De felle strijd tussen Juventus en Paris Saint-Germain heeft zich achter de schermen voltrokken, waarbij de keuze van de huidige aanvoerder van Ajax uit lijkt te gaan naar de Italiaanse topclub. De verwachting is dan ook dat de transfer op korte termijn zal worden afgerond.

In de tussentijd zijn de Amsterdammers druk bezig met de opvolging. Met Edson Álvarez dus als belangrijkste kandidaat.

  1. PSV akkoord met Baumgartl en werkt aan deal met VfB Stuttgart
    Opvolger Schwaab

    PSV akkoord met Baumgartl en werkt aan deal met VfB Stuttgart

    PSV heeft afgelopen week al een akkoord op hoofdlijnen bereikt met centrale verdediger Timo Baumgartl, die momenteel nog bij VfB Stuttgart onder contract staat. De 23-jarige Duitser moet in Eindhoven de opvolger worden van zijn landgenoot Daniel Schwaab, die PSV in mei transfervrij verliet. Schwaab kwam in 2016 eveneens over van VfB Stuttgart, waaraan PSV in 2011 ook al Francesco Javier ‘Maza’ Rodríguez verkocht.