Volledig scherm
Othmane Boussaid © BELGA

FC Utrecht is Manchester City te slim af met Belgisch talent

FC Utrecht lijkt te gaan verrassen met de komst van Othman Boussaid (18). De club heeft een principeakkoord met de Belgisch jeugdinternational, die ook op de radar staat van Manchester City en meerdere Belgische topclubs. Hij is transfervrij omdat zijn club Lierse failliet is gegaan.

Door Tim Reedijk

Boussaid is een aanvallende middenvelder die het afgelopen jaar veertien wedstrijden speelde voor Lierse. Daarin liet hij een prima indruk achter. De Belg met Marokkaanse roots speelde de afgelopen jaren interlands voor de Rode Duivels onder 17 en onder 18 jaar.

FC Utrecht profiteert met de naderende komst van Boussaid voor de derde keer van het faillissement van Lierse, dat op het tweede niveau in België uitkwam. Eerder deze week strikte directeur voetbalzaken Jordy Zuidam al Yassin Nasser en Mehdi Lehaire (beiden 18). Nasser sluit volgend jaar aan bij FC Utrecht onder 19 jaar, Lehaire bij het beloftenelftal. Verwacht wordt dat dit niet de laatste spelers van Lierse zijn die Zuidam naar de Domstad wil lokken.

Volledig scherm
© BELGA