Adrian Dalmau
Volledig scherm
Adrian Dalmau © BSR Agency

FC Utrecht laat Dalmau omgekeerde weg van Dessers bewandelen

FC Utrecht en Heracles wisselen van spits. Een dag nadat Cyriel Dessers naar Almelo vertrok, is vanmiddag Adrián Dalmau in de Domstad gepresenteerd. De Spaanse spits tekende voor drie seizoenen.

Door Yorick Groeneweg

Voor FC Utrecht had het halen van een nieuwe spits prioriteit na het vertrek van Dessers. De 24-jarige Belg streek gisteren neer in Almelo en kreeg meteen het shirt met rugnummer 9 om zijn schouders gehangen. Adrían Dalmau, vorig jaar nog goed voor negentien eredivisiedoelpunten, hoefde ook al niet meer met de Tukkers mee op trainingskamp.

Ze waren in Almelo ook wel klaar met de Spanjaard, die de laatste weken zo kwaad was dat hij niet op de elftalfoto wilde. Dalmau, die later begon met trainen, aasde ondanks een nog een jaar doorlopend contract al langer op een transfer. Met FC Utrecht maakt de voormalig jeugdspeler van Real Madrid nu binnen Nederland een stap omhoog. Hij gaat van de nummer 7 naar de nummer 6 van afgelopen seizoen.

Quote

In Utrecht moet Dalmau de vaste nummer 9 worden in het team van John van den Brom.

Dalmau kwam vorig jaar zomer naar Nederland. De op Mallorca geboren spits maakte op jonge leeftijd al de stap naar het Spaanse vasteland. Daar wisselde hij veelvuldig van club. Heracles pikte hem bij Villarreal B. De eredivisie kende Dalmau al snel kennen vanwege zijn ongetemde furie. De agressieve aanvaller scoorde in de eredivisie niet alleen 19 keer, hij pakte ook maar liefst 9 gele kaarten.

In Utrecht moet Dalmau de vaste nummer 9 worden in het team van John van den Brom, die deze week met zijn selectie op trainingskamp is. Vooralsnog moest de nieuwe trainer met Sander van de Streek regelmatig een middenvelder in de spits zetten, ook omdat Jean-Christophe Bahebeck en Simon Bahebeck geblesseerd waren. De 20-jarige Nick Venema deed pas een enkele keer mee.

Eerder sloeg FC Utrechts directeur voetbalzaken Jordy Zuidam al toe door naast Van den Brom ook Adam Maher bij concurrent AZ weg te lokken. Gisteren sloot op het trainingskamp in Duitsland met Vaclav Cerny een andere beoogde versterking aan. De vleugelspeler is overgenomen van Ajax. 

Sinds maandag is Dessers speler van Heracles en hij kijkt uit naar het komende seizoen. Bekijk de video: