Volledig scherm
Leroy Fer in actie voor Swansea City. © Getty Images

Fer toch niet naar Aston Villa na gedoe om contract

Leroy Fer leek gisteren lange tijd op weg naar Aston Villa, maar uiteindelijk is de 29-jarige middenvelder uit Zoetermeer toch bij Swansea City gebleven. Wat ging er mis op Deadline Day?

Elfvoudig international Fer kon op Deadline Day kiezen tussen twee clubs: Lille OSC (tweede in Ligue 1) en Aston Villa, dat tiende staat in het Championship. Fer koos voor die laatste optie, terwijl zijn huidige club Swansea City momenteel elfde staat op het tweede niveau in Engeland met slechts een puntje minder.

Alles leek gisteravond in kannen en kruiken. Fer liet weten dat hij helemaal rond was met Aston Villa, maar vanwege twijfels over zijn fitheid veranderde Aston Villa op het laatste moment nog de financiële voorwaarden in zijn contract. Dat ging er bij Fer niet in, waarop de middenvelder besloot om dit seizoen toch gewoon bij Swansea City te blijven. Daar draagt Fer dit seizoen de aanvoerdersband en was hij in 24 wedstrijden goed voor een goals en drie assists. 

Fer kwam er dus niet uit met Aston Villa, maar Swansea City stuurde nog wel middenvelder Tom Carroll op huurbasis naar de club uit Birmingham. 

Fer speelde eerder voor Feyenoord, FC Twente, Norwich City, Queens Park Rangers. Sinds de zomer van 2016 speelt Fer voor Swansea City, waar zijn contract komende zomer afloopt. Fer kwam eerder al niet door de medische keuring bij Everton en Sunderland. 

Swansea City AFC on Twitter

📝 | Daniel James and Leroy Fer stay with #Swans this #DeadlineDay 👇 https://t.co/f1Tq1KyzpJ

Swansea City AFC on Twitter

✍️ Midfielder @tom_carroll92 has joined @AVFCOfficial on loan until the end of the season... Good luck, Tom 👍 https://t.co/bhc227CUpj