Volledig scherm
Mino Raiola. © NurPhoto via Getty Images

FIFA heft schorsing zaakwaarnemer Raiola op

De FIFA heeft de schorsing van zaakwaarnemer Mino Raiola opgeheven. De wereldvoetbalbond nam een maand terug de schorsing die de Italiaanse voetbalbond hem oplegde over. Vrijdag sprak de beroepscommissie in Italië Raiola echter vrij, waarna ook de FIFA de schorsing ongedaan maakte.

,,De schorsing is opgeheven. Gerechtigheid!’', schrijft Raiola op Twitter. De spelersmakelaar zei eerder al niet te weten waarom hij geschorst werd. Volgens Italiaanse media zou hij in de fout zijn gegaan bij een transfer van Gianluca Scamacca, die in het verleden ook voor Jong PSV en PEC Zwolle uitkwam.

Raiola heeft tal van beroemde spelers zonder zijn hoede, zoals Matthijs de Ligt, Zlatan Ibrahimovic, Romelu Lukaku en Paul Pogba. Hij mocht sinds woensdag zijn werk alweer uitoefenen. Het internationaal sporttribunaal CAS liet toen namelijk weten zich pas volgende maand over zijn schorsing te buigen. Dat is nu dus niet meer nodig.

  1. PSV akkoord met Baumgartl en werkt aan deal met VfB Stuttgart
    Opvolger Schwaab

    PSV akkoord met Baumgartl en werkt aan deal met VfB Stuttgart

    PSV heeft afgelopen week al een akkoord op hoofdlijnen bereikt met centrale verdediger Timo Baumgartl, die momenteel nog bij VfB Stuttgart onder contract staat. De 23-jarige Duitser moet in Eindhoven de opvolger worden van zijn landgenoot Daniel Schwaab, die PSV in mei transfervrij verliet. Schwaab kwam in 2016 eveneens over van VfB Stuttgart, waaraan PSV in 2011 ook al Francesco Javier ‘Maza’ Rodríguez verkocht.