Sunderland AFC on Twitter

πŸ”₯πŸ”₯πŸ”₯πŸ”₯πŸ”₯πŸ”₯πŸ”₯πŸ”₯πŸ”₯πŸ”₯πŸ”₯πŸ”₯πŸ”₯πŸ”₯πŸ”₯πŸ”₯πŸ”₯πŸ”₯πŸ”₯πŸ”₯πŸ”₯πŸ”₯πŸ”₯πŸ”₯πŸ”₯πŸ”₯πŸ”₯πŸ”₯πŸ”₯πŸ”₯πŸ”₯πŸ”₯πŸ”₯πŸ”₯πŸ”₯πŸ”₯πŸ”₯πŸ”₯πŸ”₯πŸ”₯πŸ”₯πŸ”₯πŸ”₯πŸ”₯πŸ”₯πŸ”₯πŸ”₯πŸ”₯πŸ”₯πŸ”₯πŸ”₯πŸ”₯πŸ”₯πŸ”₯πŸ”₯πŸ”₯πŸ”₯πŸ”₯πŸ”₯πŸ”₯πŸ”₯πŸ”₯πŸ”₯πŸ”₯πŸ”₯πŸ”₯πŸ”₯πŸ”₯πŸ”₯πŸ”₯πŸ”₯πŸ”₯πŸ”₯πŸ”₯πŸ”₯πŸ”₯πŸ”₯πŸ”₯πŸ”₯πŸ”₯πŸ”₯πŸ”₯πŸ”₯πŸ”₯πŸ”₯πŸ”₯πŸ”₯πŸ”₯πŸ”₯πŸ”₯πŸ”₯πŸ”₯ https://t.co/LeMBfTsQpq

Grigg op valreep van Wigan Athletic naar Sunderland

Sunderland is afgedaald naar het derde niveau in Engeland (League One), maar tast toch diep in de buidel om Will Grigg binnen te halen. De Noord-Ierse cultheld verlaat Wigan Athletic voor een bedrag van 4 miljoen Engelse pond.

De 27-jarige Grigg kreeg wereldfaam op het EK van 2016 in Frankrijk. Hij speelde geen minuut op het toernooi, maar was verreweg de populairste speler. Het lied β€˜Will Grigg’s on fire’ werd een gigantische hit in Frankrijk en ver daarbuiten.

In zijn 3,5 jaar bij Wigan groeide Grigg uit tot publiekslieveling; hij scoorde 65 keer in zijn 150 optredens voor Wigan Athletic. Hij hoefde ook niet weg, maar Sunderland bleef maar aandringen. Op het achtste bod hapte de club toe. ,,We wilden hem dolgraag behouden, maar dit laatste bod konden we niet weigeren,” zei manager Paul Cook.

Volledig scherm
Will Grigg juicht na een goal namens Noord-Ierland. Β© AFP
Volledig scherm
Will Grigg juicht na een goal namens Wigan Athletic. Β© AFP