Sam Larsson namens Feyenoord in actie tegen zijn oude club Heerenveen, dat ruim 1 miljoen euro verdient aan zijn transfer naar China.
Volledig scherm
Sam Larsson namens Feyenoord in actie tegen zijn oude club Heerenveen, dat ruim 1 miljoen euro verdient aan zijn transfer naar China. © BSR Agency

Heerenveen verdient 1 miljoen euro met transfer Larsson naar China

SC Heerenveen gaat opnieuw flink verdienen aan een transfer van Sam Larsson. De 26-jarige linksbuiten uit Zweden verkast voor zo’n 5 miljoen euro van Feyenoord naar de Chinese club Dalian Professional Football Club.

De transfer betekent goed nieuws voor Heerenveen, de club die Larsson in augustus 2017 al voor zo'n 4 miljoen euro zag vertrekken naar Feyenoord. Met de Rotterdammers was destijds afgesproken dat, mocht Larsson door Feyenoord worden verkocht, Heerenveen 1 miljoen van de transferopbrengst zou krijgen. Nog los van dat bedrag krijgt Heerenveen een solidariteitsbijdrage van 50.000 euro voor de Zweed.

Heerenveen boert dit seizoen goed dankzij doorverkoopconstructies. Eerder leverden de transfers van Hakim Ziyech (1,8 miljoen euro) en Jeremiah St. Juste (een slordige 8 ton) de club al forse bedragen op.

  1. Transferklap in plaats van transferkoorts: ‘Niet doemdenken, maar dit zal invloed hebben’

    Transfer­klap in plaats van transfer­koorts: ‘Niet doemdenken, maar dit zal invloed hebben’

    Wat gaat de huidige corona-crisis betekenen voor de transferperiode van komende zomer? Deze week predikte het Zwitserse ‘International Centre for Sports Studies’ (CIES) nog net geen hel en verdoemenis voor de clubs die afhankelijk zijn van spelersverkopen. CIES ziet de transferwaarde van de selecties van de 98 ploegen in de hoogste divisies van de vijf grootste voetballanden verschrompelen. Op basis van de huidige rekenmodellen en verwachtingen rekent men op een waardedaling van gemiddeld 28 procent, met bij sommige clubs uitschieters naar veertig procent.