Volledig scherm
John van den Brom. © Foto: SCS/Sander Chamid

John van den Brom verlengt contract bij AZ met één seizoen

AZ en trainer John van den Brom blijven ook volgend seizoen aan elkaar verbonden. Dat verkondigde technisch directeur Max Huiberts zojuist op de nieuwjaarsborrel van AZ. 

Tijdens het afgelopen trainingskamp in Spanje waren er al positieve gesprekken tussen de directeuren Huiberts en Eenhoorn en Van den Brom. 

Quote

We zijn hongerig.

John van den Brom

Van den Brom, die eerder al verklapte dat hij heel graag wilde bijtekenen, is blij met de verlenging: ,,Van beide kanten zijn we positief. Over de eerste seizoenshelft maar ook over de nabije toekomst. We zijn hongerig en we willen meer. Dat merk ik aan alle spelers. Zo hongerig zijn we wel.''

Vorig seizoen was de contractverlenging van Van den Brom nog een heikel punt. Toen wachtte de AZ-directie lang met het verlengen van het contract van de hoofdtrainer na een matige eerste seizoenshelft.

Van den Brom volgde in september 2014 Marco van Basten op als hoofdtrainer van AZ. Onder leiding van de Amersfoorter eindigden de Noord-Hollanders in zijn eerste seizoen als derde. Daarna volgde de vierde plaats in de eredivisie, afgelopen seizoen werd AZ zesde. De Alkmaarders staan nu derde. 

AZ hervat de eredivisie vrijdag in Galgenwaard tegen FC Utrecht.