Volledig scherm
Justin Kluivert. © Pro Shots

Justin Kluivert voor 18 miljoen euro naar AS Roma

Ajax en AS Roma zijn akkoord over de transfer van Justin Kluivert. Naar verluidt is een bedrag van 18 miljoen euro gemoeid met de overgang van de 19-jarige vleugelspeler.

De transfer van Kluivert, die nog een verbintenis van één jaar had in Amsterdam, hing al enige tijd in de lucht. Hij en zijn zaakwaarnemer Mino Raiola stuurden in de pers openlijk aan op een vertrek. ,,Ajax wil dat ik mijn contract verleng, zodat ze meer kunnen vragen", aldus Kluivert onlangs in de Volkskrant. ,,Mijn plan was om te blijven, maar er is veel gebeurd de laatste tijd."

Kluivert debuteerde op 15 januari 2017 onder trainer Peter Bosz in het eerste elftal van Ajax. Onder Marcel Keizer en Erik ten Hag groeide hij uit tot een vaste waarde en speelde hij Amin Younes uit de basis. Kluivert kwam in totaal tot 44 wedstrijden voor de Amsterdammers waarin hij 12 keer scoorde. Op 26 maart debuteerde Kluivert in de met 3-0 gewonnen oefenwedstrijd tegen Portugal in het Nederlands elftal. 

Ziyech

Justin Kluivert is de zoon van Patrick Kluivert, in wiens voetsporen hij een transfer van Ajax naar de Serie A maakt. Kluivert senior verruilde in 1997 Ajax voor AC Milan, waar hij één seizoen bleef.

AS Roma is overigens flink aan het shoppen geslagen. De Romeinse club die afgelopen seizoen derde werd in de Serie A en zich daarmee plaatste voor de groepsfase van de Champions League, presenteerde vandaag Bryan Cristante. De middenvelder komt over van Benfica, dat hem de afgelopen jaren uitleende aan verscheidene clubs in Italië. AS Roma zou eveneens Hakim Ziyech van Ajax op de korrel hebben. Dus wellicht treft Kluivert in de Italiaanse hoofdstad een bekende.

Volledig scherm
Justin Kluivert. © Pro shots