Klaassen wil vechten voor plek bij Everton

Davy Klaassen wil vechten voor zijn kans bij Everton. De voormalige aanvoerder van Ajax komt onder de nieuwe manager Sam Allardyce weliswaar amper aan bod, maar hij gaat volgens zijn zaakwaarnemer Søren Lerby niet zomaar al weer weg. 

Volledig scherm
© Getty Images

De BBC meldde dat Klaassen onderdeel is van een grote schoonmaak deze maand bij de club uit Liverpool.

,,Maar ik heb daar niets over gehoord van de clubleiding'', zegt Lerby. ,,Natuurlijk is Davy niet tevreden met zijn rol. Maar hij wil vechten voor zijn kans.'' De 24-jarige middenvelder ondertekende afgelopen zomer een vijfjarig contract bij Everton, dat 27 miljoen euro voor hem betaalde. ,,Dit is voor mij de juiste stap'', zei Klaassen, die op voorspraak van Ronald Koeman naar Goodison Park kwam. 

De zestienvoudig international raakte echter al snel zijn basisplaats kwijt en verdween na het ontslag van Koeman helemaal uit beeld.

Begin december kreeg hij van Allardyce nog wel een kans in het afsluitende groepsduel met Apollon Limassol in de Europa League. Met Klaassen de hele wedstrijd binnen de lijnen won Everton toen op Cyprus met 3-0. Tijdens het overvolle programma rond de feestdagen zat de Hilversummer echter geen enkele keer bij de selectie

Allardyce wil zijn forse selectie inkrimpen nu de transfermarkt deze maand weer open is. Ross Barkley en Kevin Mirallas gingen al weg en mogelijk vertrekken ook de overbodige aanvallers Oumar Niasse en Sandro Ramirez. Everton trok met Cenk Tosun alvast een nieuwe spits aan.