Volledig scherm
© AFP

Koopgraag PSG moet zich donderdag bij UEFA verantwoorden

Paris Saint-Germain wordt donderdag in Nyon op het hoofdkantoor van de UEFA verwacht. Dan moet de Franse club zich verantwoorden voor de immense uitgaven van meer dan 400 miljoen euro op de transfermarkt. Alleen aan Neymar (Barcelona) werd  afgelopen zomer 222 miljoen euro betaald. Kylian Mbappé kwam voor 180 miljoen euro over van Monaco.

Donderdag moet blijken of PSG zich heeft gehouden aan de regels van Financial Fairplay. Sinds 2010 mogen clubs over drie jaar niet langer een tekort van meer dan 30 miljoen euro hebben. Volgens het Franse persbureau AFP verwacht een specialist dat PSG de transfersommen zal uitsmeren over de duur van de contracten van Neymar en Mbappé. Zo komt niet opeens een grote som geld op de balans.

De UEFA bevestigde vandaag aan AFP dat het onderzoek in elk geval niet voor de wintertransfermarkt klaar zal zijn. Dat betekent dat PSG in januari nog spelers als Lucas, Angel di María en Javier Pastore voor een grote som geld kan verkopen om te voldoen aan Financial Fairplay.

Javier Tebas, voorzitter van La Liga, heeft eerder gezegd dat als de UEFA PSG niet aanpakt hij een klacht zal indienen bij de Europese Unie.

Volledig scherm
© AFP