Volledig scherm
Michiel Kramer juicht na een goal namens ADO Den Haag. © Laurens Lindhout/Soccrates

Kramer en ADO Den Haag gaan kijken of ze elkaar kunnen helpen

MeetrainenMichiel Kramer sluit morgen aan bij ADO Den Haag. De 30-jarige spits gaat voorlopig met de selectie van Fons Groenendijk meetrainen.

Door Yorick Groeneweg

Het zal dinsdagochtend een weerzien zijn voor Kramer, want de lange aanvaller speelde al twee jaar bij ADO. In het seizoen 2014/2015 viel hij met 17 goals in het geel en groen dusdanig op, dat Feyenoord hem overnam. Afgelopen seizoen speelde Kramer na de winterstop acht duels voor FC Utrecht. Daarvoor kwam hij ook nog uit voor Sparta en Maccabi Haifa.

ADO biedt Kramer de kans om mee te trainen, maar ook om te laten zien of hij nog van waarde zou kunnen zijn voor de nummer 9 van afgelopen seizoen. Met het naderende vertrek van Nasser El Khayati naar Qatar en de al verdwenen Sheraldo Becker (1. FC Union Berlin) hebben de Hagenaars dringend behoefte aan een makkelijk scorende speler.

Met Tomas Necid beschikt Groenendijk maar over één eredivisiespits in zijn selectie, terwijl de Tsjech afgelopen seizoen nog niet eens altijd zeker van zijn plek was. Toch begon de nummer 9 in de voorbereiding weer als eerste keus, al kreeg af en toe belofte Delano Ladan de kans.

Eerder deze zomer probeerde ADO Bayern München-belofte Joshua Zirkzee te huren, al verliepen die onderhandelingen zeer moeizaam en leverden tot nu toe niets op. Pas één speler voegde ADO aan de selectie voor het nieuwe seizoen toe: de 18-jarige rechtsachter Milan van Ewijk kwam over van Excelsior Maassluis.

  1. Ajax heeft zich nooit bij PSV gemeld voor Bergwijn

    Ajax heeft zich nooit bij PSV gemeld voor Bergwijn

    Vrijwel direct nadat Steven Bergwijn en PSV het gisteren eens waren over een nieuw en langer contract, is de buitenwereld op de hoogte gebracht van de overeenkomst. Er is de laatste maanden veel geschreven en gespeculeerd over zijn toekomst, maar de rust keert voorlopig terug rond de aanvaller. In mei zal het hele spel misschien weer van voren af aan beginnen, waarbij hij aan de hand van zijn prestaties zelf de kwaliteit van de clubs bepaalt.