Derrick Luckassen
Volledig scherm
Derrick Luckassen © BSR Agency

Luckassen krijgt nieuwe herkansing: Anderlecht huurt hem van PSV

Anderlecht wil Derrick Luckassen huren van PSV en heeft daarover in grote lijnen overeenstemming bereikt met PSV. De deal moet zaterdag rondkomen, bevestigt technisch manager Frank Arnesen van Anderlecht. 

Luckassen zat bij PSV op dood spoor en mocht vertrekken. In het begin van dit seizoen was hij nog basisspeler bij de formatie van Mark van Bommel, maar daar kwam ineens een einde aan. Na het tweeluik om Champions League-kwalificatie met FC Basel verdween Luckassen uit de vaste elf van de trainer en kwam hij ook niet meer in beeld voor een plek in de wedstrijdselectie. 

De 24-jarige verdediger maakte in de voorbereiding regelmatig een goede indruk, maar een defensieve fout in de thuiswedstrijd van PSV tegen FC Basel lijkt hem fataal geworden. 

  1. Transferklap in plaats van transferkoorts: ‘Niet doemdenken, maar dit zal invloed hebben’

    Transfer­klap in plaats van transfer­koorts: ‘Niet doemdenken, maar dit zal invloed hebben’

    Wat gaat de huidige corona-crisis betekenen voor de transferperiode van komende zomer? Deze week predikte het Zwitserse ‘International Centre for Sports Studies’ (CIES) nog net geen hel en verdoemenis voor de clubs die afhankelijk zijn van spelersverkopen. CIES ziet de transferwaarde van de selecties van de 98 ploegen in de hoogste divisies van de vijf grootste voetballanden verschrompelen. Op basis van de huidige rekenmodellen en verwachtingen rekent men op een waardedaling van gemiddeld 28 procent, met bij sommige clubs uitschieters naar veertig procent.