Volledig scherm
© pro shots

Mart Lieder volgt vriendin Tess Wester naar Denemarken

Een paar dagen na het ontvangen van de Gouden Stier is bekend geworden dat Mart Lieder (28) zijn voetballoopbaan vervolgt bij Sønderjyske, dat uitkomt in de Deense SuperLiga. De competitietopscorer, wiens contract bij FC Eindhoven deze zomer afloopt, heeft een tweejarig contract getekend.

Voor Lieder was concrete interesse van diverse clubs in binnen- en buitenland, maar mede vanwege zijn relatie met de in Denemarken actieve handbalster Tess Wester heeft de goaltjesdief bewust gekozen voor deze stap. Bij Sønderjyske wordt de aanvaller ploeggenoot van Kees Luijckx en vroegere eredivisie-spelers Nikki Zimling en Simon Poulsen.

Lieder schreef afgelopen seizoen geschiedenis door de tweede competitietopscorer in dienst van FC Eindhoven te worden. Zijn voorganger, Cees Schapendonk, scoorde 24 goals in seizoen 1978-1979. Lieder had met 30 doelpunten geen enkele concurrentie in de strijd om de Gouden Stier.

Time flies when you're having sun! Eeeh I mean fun 🙈💞 #alweer6maanden #zonnetjeinhuis #zonnetjeinzijnhaar #ikbenverliedert #zondagindezon #opeenkleedmetmijnreet #enmoppiemart

11.8k Likes, 23 Comments - Tess Wester (@tessiewester) on Instagram: "Time flies when you're having sun! Eeeh I mean fun 🙈💞 #alweer6maanden #zonnetjeinhuis..."

Laatbloeier

Lieder is een laatbloeier. De Purmerender werd in 2012 op 21-jarige leeftijd door Vitesse weggeplukt bij de amateurs van Purmersteijn. Na een half jaartje in Arnhem volgden periodes in de eredivisie bij RKC Waalwijk en FC Dordrecht en een avontuur bij het Zwitserse FC Aarau. Pas sinds zijn komst naar het Jan Louwers Stadion in 2016 begon Lieder met enige regelmaat te scoren. In seizoen 2016-2017 trof Lieder vijftien keer doel, afgelopen competitie het dubbele.

Volledig scherm
Tess Wester © Instagram.com/tessiewester
Volledig scherm
© Proshots
  1. Luckassen lijkt PSV te gaan verlaten, Real wil per se een spits
    TransferTalk

    Luckassen lijkt PSV te gaan verlaten, Real wil per se een spits

    Derrick Luckassen kan snel een transfer gaan maken en ontbrak daarom zaterdagavond bij de wedstrijd tussen Fortuna Sittard en PSV. De centrale verdediger zat niet bij de selectie en PSV houdt rekening met een vertrek. De club denkt er nog niet aan om een vervanger aan te trekken, nu Trent Sainsbury al is gehaald. Met het aantrekken van de Australiër heeft de club al geanticipeerd op een situatie waarbij een van de centrale verdedigers zou kunnen vertrekken.