Miljoenentransfer Utrecht-back Gavory in de maak

VideoNicolas Gavory ontbreekt vandaag op de eerste training van FC Utrecht. De 24-jarige linksback is in het buitenland om een lucratieve transfer af te ronden.

Door Yorick Groeneweg

Waarschijnlijk brengt de Fransman een veelvoud op van de 2,5 ton die FC Utrecht vorig jaar aan Clermont Foot voor zijn diensten betaalde. Technisch directeur Jordy Zuidam bevestigt aan de rand van het trainingsveld dat hij er met de desbetreffende club al uit is. In België is Gavory met Standard Luik in verband gebracht, mogelijk legt die club nu miljoenen voor hem neer.

Nieuwe trainer John van den Brom zegt niet verrast te zijn dat hij op zijn eerste echte werkdag in de Domstad al met een vertrekkende speler geconfronteerd wordt. ,,Het speelt al wat langer en we wisten dat we deze zomer wel een speler moesten verkopen.”

Zowel Zuidam als Van den Brom acht het niet nodig om nog iemand te halen als Gavory definitief vertrekt. Met Leon Guwara en Urby Emanuelson lopen de beoogde vervangers vandaag alweer hun eerste rondjes op trainingscomplex Zoudenbalch.

Volledig scherm
Nicolas Gavory en Sean Klaiber vieren de zege op Vitesse. © BSR Agency
Volledig scherm
© BSR Agency
  1. PSV akkoord met Baumgartl en werkt aan deal met VfB Stuttgart
    Opvolger Schwaab

    PSV akkoord met Baumgartl en werkt aan deal met VfB Stuttgart

    PSV heeft afgelopen week al een akkoord op hoofdlijnen bereikt met centrale verdediger Timo Baumgartl, die momenteel nog bij VfB Stuttgart onder contract staat. De 23-jarige Duitser moet in Eindhoven de opvolger worden van zijn landgenoot Daniel Schwaab, die PSV in mei transfervrij verliet. Schwaab kwam in 2016 eveneens over van VfB Stuttgart, waaraan PSV in 2011 ook al Francesco Javier ‘Maza’ Rodríguez verkocht.