Volledig scherm
Benjamin van Leer wordt door NAC gehuurd van Ajax. © Pro Shots

NAC huurt Benjamin van Leer voor een jaar van Ajax zonder optie tot koop

NAC neemt Benjamin van Leer tijdelijk over van Ajax, dat heeft zijn zaakwaarnemer Mustapha Nakhli woensdagochtend bevestigd. De 26-jarige doelman wordt voor een jaar gehuurd zonder optie tot koop. ,,Hij is fit en kan zondag tegen Feyenoord spelen", zegt Nakhli.

De verwachting is dat Van Leer vandaag (woensdag) naar Breda afreist om alles rond te maken en donderdag op het trainingsveld in Zundert staat. Over de hoogte van de huursom kan Nakhli geen uitspraken doen. In navolging van Theo Zwarthoed (1 jaar plus optie voor extra jaar) is Van Leer de tweede keeper die NAC binnenhaalt in de laatste week dat de transfermarkt geopend is. 

Een week na het onverwachte vertrek van Arijanet Muric, Manchester City stelde NAC schadeloos met een bedrag van meerdere tonnen, heeft de Bredase club met Van Leer dus een vervanger weten te strikken. Dinsdag maakte Van Leer, die in 2017 door Ajax voor vier jaar werd vastgelegd, nog deel uit van de Amsterdamse expeditie die in Kiev plaatsing voor de groepsfase van de Champions League bewerkstelligde. Van Leer volgde de wedstrijd tussen Dinamo Kiev en Ajax (0-0) vanaf de tribune, omdat André Onana en Kostas Lamprou de nummers een en twee zijn. 

Bij NAC wil Van Leer, die in twee jaar Roda JC (2015-2017) bewees een prima eredivisiekeeper te zijn, wekelijks weer minuten maken. De sluitpost is een bekende van technisch directeur Hans Smulders die hem in het verleden naar FC Eindhoven haalde. 

Volledig scherm
© Pro Shots