Volledig scherm
© AFP

Neymar tekent voor vijf jaar bij PSG

PSG heeft de transfer van Neymar afgerond. De Braziliaan zette vandaag een handtekening onder een contract van vijf jaar. Eerder vandaag maakte Barcelona bekend de 222 miljoen euro die in het contract van  Neymar stond is overgemaakt. Het gaat om de grootste transfer aller tijden in het voetbal.  

Adviseurs van de speler maakten de deal rond, door de cheque met het megabedrag bij Barcelona af te leveren. De Spaanse voetbalbond had eerder geprobeerd de overgang nog te blokkeren, omdat die in strijd zou zijn met de regels.

Neymar wordt ambassadeur van het WK voetbal 2022 in Qatar voor 300 miljoen euro. Dat is de totale transfersom die de Franse topclub moet betalen voor Neymar, inclusief de Franse belastingen. Neymar kon daardoor zelf voor 222 miljoen euro zijn contract afkopen in Spanje. 

Neymar wordt morgen officieel gepresenteerd in Parijs, waar om 13.30 uur een persconferentie is belegd. Zaterdag volgt een eerste kennismaking met de fans. Hij zou zelfs al in actie kunnen komen als zijn nieuwe club het om 17.00 uur opneemt tegen Amiens.

Neymar speelt sinds 2013 bij Barca. Vorig jaar nog verlengde de Braziliaanse aanvaller zijn contract tot 2021. Hij heeft 105 doelpunten gemaakt voor Barcelona. Bij de Catalanen veroverde hij de Champions League, twee kampioenschappen, drie keer de Copa del Rey, één keer het WK voor clubteams, de UEFA Super Cup en twee Spaanse Super Cups.

Het vorige transferrecord stond op naam van Paul Pogba. Manchester United betaalde vorig jaar 105 miljoen euro voor de Fransman. Dat bedrag wordt verpulverd als de overstap van Neymar doorgaat.

Lees hier wat er allemaal vooraf ging aan de transfer: Neymar, 600 miljoen en de wraak van de Qatari 

Volledig scherm
Neymar. © AFP
Volledig scherm
De Spaanse jurist Juan de Dios Crespo (midden) vertrekt vanaf de luchthaven naar FC Barcelona om namens Neymar de transfersom van 222 miljoen euro over te maken. © AFP
Volledig scherm
Neymar verlaat zijn huis in Barcelona. © EPA