Officieel: Sarri verlaat Chelsea en wordt trainer van Juventus

Opvolger van AllegriDe geruchten waren er al weken, maar nu is het ook officieel: trainer Maurizio Sarri verlaat Chelsea en gaat aan de slag bij Juventus. De Italiaan gaf al eerder al graag terug te keren naar zijn geboorteland. Die wens wordt nu werkelijkheid.

Het vertrek bij Chelsea komt niet uit de lucht vallen. Sarri won met de club uit Londen weliswaar de Europa League, maar de 60-jarige oefenmeester stond meermaals ter discussie het afgelopen seizoen. Bijvoorbeeld toen doelman 'Kepa’ weigerde te wisselen vlak voor een penaltyserie.

De nieuwe club van Sarri wordt Juventus. Bij de Oude Dame volgt hij landgenoot Massimiliano Allegri op, die sinds 2014 aan het roer stond bij de club uit Turijn. De aanstelling van Sarri bij 'Juve’ is pikant, aangezien hij voor zijn periode bij Chelsea jaren trainer was van Napoli, toch de grote rivaal van Juventus.

Heimwee naar Italië

Juventus betaalt naar verluidt ongeveer 7,5 miljoen euro voor de diensten van Sarri. Het verblijf van Sarri in de Premier League blijft zo beperkt tot één seizoen. Na succesvolle jaren bij Napoli tekende Sarri vorige zomer bij Chelsea. De ‘Blues’ eindigden onder zijn leiding op de derde plaats in de Premier League en veroverden de Europa League door Arsenal in de finale te verslaan (4-1). Ondanks de goede resultaten was er veel kritiek op de defensieve speelwijze van de Italiaanse coach.

Van de Londense clubleiding hoefde Sarri niet weg, maar de Italiaan kampte met heimwee. ,,Voor ons Italianen is de roep van thuis altijd heel sterk. Het is een zwaar jaar geweest. Ik begin te voelen dat mijn vrienden, familie en bejaarde ouders op grote afstand zijn”, zei de coach eerder. Chelsea bevestigt dat Sarri zelf heeft aangegeven dat hij graag naar Juventus wilde verkassen om dichter bij zijn familie te zijn.

Sarri tekent een contract tot medio 2022 in Turijn. Hij gaat samenwerken met sterspeler Cristiano Ronaldo en moet ervoor zorgen dat Juventus de Champions League eindelijk weer eens gaat winnen. De Oude Dame werd de afgelopen jaren steevast landskampioen maar in het belangrijkste Europese clubtoernooi wilde het maar niet lukken. Afgelopen seizoen was Ajax in de kwartfinale te sterk.

Volledig scherm
File photo dated 24-02-2019 of Chelsea manager Maurizio Sarri. © BSR Agency