Volledig scherm
Vito van Crooij (r) juicht na zijn 0-1 tegen PEC Zwolle afgelopen seizoen, Clint Leemans komt hem feliciteren. © Joep Leenen

PEC Zwolle haalt Leemans en Van Crooij weg bij VVV

DubbelslagPEC Zwolle heeft een mooie dubbelslag geslagen op de transfermarkt. De nummer negen van afgelopen seizoen neemt Clint Leemans en Vito van Crooij over van VVV-Venlo. 

Leemans tekent voor drie seizoenen en Van Crooij voor vier seizoenen in Zwolle. Beide spelers zijn 22 jaar oud en scoorden afgelopen seizoen nog tegen de ploeg van trainer John van 't Schip.

Volledig scherm
Vreugde bij Vito van Crooij en Clint Leemans na de zege op FC Twente vorig seizoen. © ANP Pro Shots

De in Veldhoven geboren Leemans komt uit de jeugd van PSV en promoveerde net als Van Crooij in 2017 met zijn ploeg naar de Eredivisie, waarin VVV vorig seizoen als vijftiende eindigde en daarmee nacompetitie ontliep. De in Venlo geboren en getogen Van Crooij doorliep de complete jeugdopleiding bij VVV en kwam in totaal tot 146 officiële optredens, waarin de rechtsbuiten 37 keer scoorde.  

,,Met PEC Zwolle zet ik een volgende stap in mijn carrière," zegt Leemans op de site van PEC Zwolle. ,,Deze club past goed bij mij en tijdens de gesprekken die ik heb gevoerd met John van 't Schip en Gerard Nijkamp werd mijn positieve gevoel meermaals bevestigd. Het eerste jaar met VVV-Venlo in de Eredivisie was heel leerzaam voor mij. Ik heb me goed kunnen ontwikkelen en zie deze overgang dan ook als een beloning."

Van Crooij: ,,Na jaren in Venlo te hebben gevoetbald ben ik klaar voor een nieuw avontuur. Het feit dat ik voor vier jaar bij deze mooie club heb getekend geeft aan dat PEC Zwolle veel vertrouwen in mij heeft."

PEC Zwolle on Twitter

Duo Leemans en Van Crooij van Venlo naar Zwolle: https://t.co/1cCrNpifA4 #peczwolle