Volledig scherm
© Getty Images

Preses Sporting: Ontslagaanvragen zijn kansloos

Bruno de Carvalho houdt zijn poot stijf. Bas Dost en vijf medespelers mogen van de voorzitter niet weg bij Sporting Lissabon. ,,Ik kan de fans garanderen dat de ontslagaanvragen kansloos zijn. De argumenten zijn zo zwak’’, aldus de preses tijdens een persconferentie.

Bas Dost diende gisteren zijn ontslag in. De spits werd vorige maand mishandeld door hooligans van Sporting. Omdat zijn werkgever zijn veiligheid niet heeft kunnen waarborgen, denkt hij goede gronden te hebben om onder zijn nog twee jaar doorlopende contract uit te kunnen. De Carvalho: ,,De argumenten zijn zo zwak dat deze procedures niet zullen worden uitgevoerd.’’

Naast Dost hebben ook de Portugese WK-gangers Rui Patricio, William Carvalho, Bruno Fernandes en Gelson Matins en Daniel Podence aangegeven weg te willen. Eerder vertrok trainer Jorge Jesus naar Al Hilal in Saoedi-Arabië. Sevilla heeft belangstelling voor Dost. 

De Carvalho zocht op 22 mei, een week nadat hooligans het trainingscomplex hadden aangevallen, al contact met de zaakwaarnemer van Dost. Hij deed dat nadat er in Portugal nieuws was doorgesijpeld dat de spits alleen zou willen blijven bij een vertrek van de voorzitter. Het whatsapp-gesprek werd vandaag door De Carvalho zelf op Facebook gezet.

Volledig scherm
Het gesprek tussen de zaakwaarnemer van Bas Dost en de voorzitter van Sporting dateert van 22 mei. © Facebook
Volledig scherm
© REUTERS