Volledig scherm
Lumor Agbenyenu. © Getty Images

PSV rolde rode loper uit voor back die niet komt opdagen

Bij PSV stond alles en iedereen woensdag klaar om de nieuwe linksback Lumor Agbenyenu (21) van Portimonense te verwelkomen. 

Door Rik Elfrink

Er waren al eigen camerateams opgetrommeld om beelden te maken en er was intern bovendien driftig nagedacht over de manier waarop Lumor gepresenteerd zou worden. Dat zou onder meer gebeuren via tweets met een kritische supporter van PSV. De rode loper lag uit, maar Lumor kwam ineens niet opdagen.

Werkelijk op het allerlaatste moment is de transfer van de Ghanees afgeketst. Lumor stapte niet op de vlucht naar Eindhoven, maar bleef in Portugal en tekende tot verbijstering van PSV een contract bij Sporting Lissabon. De vliegtickets waren al geboekt en hij zou worden gehaald vanaf de luchthaven. Lumor was persoonlijk volledig rond met PSV en de laatste details zouden in Eindhoven geregeld worden. Ook met zijn club Portimonense was PSV er mondeling uit.

Scenario

Er was bij PSV ook voorzien in een scenario waarin Lumor vertraging zou hebben en alles niet voor Feyenoord-PSV afgewerkt kon worden. In dat geval zou een directielid achterblijven en niet naar de bekertopper tussen de twee nationale topteams kunnen.

Dat scenario was helemaal niet nodig, omdat maar weer eens bleek dat er op de laatste dag van de transferwindow onvoorspelbare dingen kunnen gebeuren. Na een wild-west actie lijfde Sporting de door PSV begeerde Lumor voor naar verluidt ongeveer 2,5 miljoen euro in. Hij tekende in Lissabon voor 4,5 jaar. PSV wilde de Ghanees van Portimoneense alleen huren en had daarover een deal met de Portugezen en de zaakwaarnemer van Lumor, waarbij de laatste handtekeningen nog niet stonden. Die kwamen er uiteindelijk ook niet, waardoor PSV alsnog achterblijft zonder extra linksback in de ploeg.