Volledig scherm
Hirving Lozano. © REUTERS

PSV strikt Mexicaans international Lozano

Hirving Lozano is na maanden van onderhandelen eindelijk PSV-er. De Mexicaanse rechtsbuiten, afkomstig van CF Pachuca, heeft een contract tot medio 2023 getekend. 

Lozano, vijftienvoudig international, heeft vandaag het trainingskamp van Mexico verlaten en was in Eindhoven voor de medische keuring. Mexico is op dit moment in Rusland voor de Confederations Cup. In de eerste wedstrijd tegen Portugal (2-2) kwam hij zondag niet in actie.

De buitenspeler ondertekent zijn contract bij PSV na de Confederations Cup. Lozano gaat na dat toernooi met vakantie en sluit ruim voor de voorronde van de Europa League aan bij PSV. De Eindhovenaren eindigden afgelopen seizoen als derde in de eredivisie en moeten daarom al vroeg aan de slag in de Europa League.

Lozano debuteerde in 2014 in het eerste elftal van Pachuca. In 133 officiële wedstrijden scoorde hij 41 keer en gaf hij 28 assists. In 2016 werd de talentvolle rechtsbuiten met Pachuca kampioen van Mexico. 

,,Ik ben blij dat het uiteindelijk gelukt is. We zijn meer dan zes maanden met deze transfer bezig geweest en enige creativiteit was nodig om de transfer uiteindelijk te laten slagen'', aldus Marcel Brands, technisch manager van PSV.

PSV doet de deal helemaal zelf, zonder hulp van andere clubs. De Eindhovense club heeft daarbij een clausule afgesproken, die zijn huidige team Pachuca laat meeprofiteren bij een goede ontwikkeling. Hoeveel er wordt betaald en voor welk deel van de rechten, is op dit moment nog niet bekend.

,,Ik wil het maximale uit mezelf halen en daar moet ik dan hard voor werken. Ik ga proberen om een verschil te maken voor de club'', aldus Lozano, die zich liet adviseren door Guardado en de onlangs naar AS Roma vertrokken Moreno. ,,Zij vinden het een hele mooie club. Ze zeiden dat alles goed was: de club, het stadion, alles.''