Volledig scherm
Daishawn Redan. © BSR Agency

Redan: Wil laten zien dat Daishawn Redan nog bestaat

Een van de meest verrassende transfers op de slotdag werd gedaan door FC Groningen. De club huurt spits Daishawn Redan (18) voor de rest van het seizoen van Hertha BSC. Redan vult de positie in van Kaj Sierhuis, die op zijn beurt vertrok naar Stade Reims.

Door Sander de Vries

Redan blikte vanavond kort terug op een hectische dag. ,,Ik wist nog van niets, toen ik me in de ochtend bij de club meldde voor de training”, zegt de jeugdinternational. ,,Bij Hertha hoorde ik dat FC Groningen me wilde huren. Ze deden me een mooie aanbieding en Groningen is een mooie club. Daarom hoefde ik niet lang na te denken.”

,,Ik wil de mensen laten zien dat Daishawn Redan nog bestaat”, klinkt het strijdvaardig. Redan geldt al vanaf zijn jongste jeugdjaren als een toptalent. Hij verkaste in de jeugd van Ajax naar Chelsea. Toen hij bij Londense club in de Onder 23 speelde, vertrok hij naar Hertha BSC waar hij een vijfjarig contract tekende.

,,Ik zat bij Hertha bij de eerste selectie, trainde ook altijd mee. Maar de wedstrijden speelde ik met het tweede. Ik wil nu gewoon veel wedstrijden voetballen en denk dat ik bij Groningen veel kansen op speeltijd krijg.” Het is de bedoeling dat Redan na een huurperiode van 4 maanden terugkeert naar Berlijn. ,,Met hopelijk veel wedstrijden en doelpunten in mijn bagage.”