Volledig scherm
Bas Dost. © EPA

Sevilla meldt zich voor begeerde Bas Dost

Veel interesse voor spitsBas Dost zet zijn loopbaan mogelijk voort in de Spaanse Primera División. Sevilla heeft zich gemeld bij de 29-jarige spits, die na het rampzalige seizoensslot bij Sporting Lissabon zijn langste tijd gehad lijkt te hebben in Portugal. Ook vanuit Italië en Engeland is volop belangstelling voor de voormalig Oranje-international.

Door Wietse Dijkstra

Voor Dost  was er tot voor kort geen enkele reden om bij Sporting te vertrekken. De spits, goed voor 61 goals in 61 competitiewedstrijden, was er zowel sportief als privé gelukkig. Maar nadat hij vorige maand bij een bizarre aanval van vijftig hooligans op het trainingscomplex van de club in elkaar werd geslagen, is de kans klein dat hij nog wil blijven.

Sportief gezien heeft Dost straks waarschijnlijk ook weinig meer te zoeken bij Sporting. Het is vrijwel ondenkbaar dat trainer Jorge Jesus, die overhoop ligt met de omstreden voorzitter Bruno de Carvalho en geen vriend is van de nieuwe td Augusto Inacio, bij de club zal blijven. 

Ook bepalende spelers - de internationals Rui Patricio en William Carvalho voorop - willen na de dramatische gebeurtenissen in Alcochete zo snel mogelijk weg. Alternatieven zijn er voor Dost genoeg. Behalve Sevilla hebben ook Newcastle United en Everton interesse. Beide clubs volgen Dost al langere tijd. Bij Everton is Marcel Brands sinds kort technisch directeur. Saillant genoeg heeft hij Marco Silva onlangs aangesteld als trainer. De Portugees werd in 2015 ontslagen bij Sporting, waar hij plaats moest maken voor Jesus.