Volledig scherm
Peter Bosz en Simon Rolfes. © BSR Agency

TD Bayer Leverkusen pleit voor kortere transferperiode in Bundesliga

Simon Rolfes, technisch directeur bij Bayer Leverkusen, pleit in Bild voor een verkorting van de transferperiode in de Bundesliga. De baas van Peter Bosz wil net als in de Premier League dat clubs al hun zaken voor de eerste speelronde hebben afgerond. Dat is opvallend, omdat in Engeland juist stemmen opgaan om de transferdeadline gelijk te trekken met de andere grote Europese competities. 

De markt was in Duitsland net als in Nederland tot 2 september open, terwijl de Bundesliga op 16 augustus begon. ,,Als je klaar bent voor de start van het seizoen, dan hebben alle teams gelijke kansen. Engeland doet het al. Ik zou het leuk vinden als wij, Spanje, Italië en Frankrijk het ook zouden doen.”

Volgens Rolfes kunnen blessures het hele seizoen voorkomen. ,,Dus niet alleen tijdens de voorbereiding, maar ook op bijvoorbeeld de tiende speeldag. Maar in het midden van de eerste seizoenshelft kun je daar niet op anticiperen. Je moet verder met de spelers die je hebt.”

Rolfes (37) vestigde afgelopen transferperiode twee clubrecords bij Bayer Leverkusen. Met Kerem Demirbay (26) kocht de club van trainer Peter Bosz de duurste speler in de clubgeschiedenis voor 32 miljoen euro. In totaal gaf Bayer een recordsom van 61 miljoen euro uit aan de aankopen: Daley Sinkgraven, Nadiem Amiri,  Moussa Diaby en Demirbay.

Volledig scherm
Recordaankoop Kerem Demirbay (links). © AP