Volledig scherm
© AFP

Uitverkoop: PSG moet nog voor 40 miljoen aan spelers verkopen

Paris Saint-Germain heeft nog een lange weg te gaan voordat de club verlost is van de druk van de UEFA. Vanwege de immense bedragen die vorige zomer zijn betaald voor Neymar en Kylian Mbappé moet PSG vóór 30 juni voor 70 miljoen euro aan spelers verkopen. Gisteren werd Lucas Moura voor 28,5 miljoen euro aan Tottenham Hotspur verkocht.

Volledig scherm
Lucas Moura bij zijn nieuwe club Tottenham Hotspur © AFP

Volgens transferdeskundigen zat PSG bij de verkoop van Lucas onder de marktprijs. De Parijse club nam de Braziliaan in 2012 voor meer dan 40 miljoen euro over van São Paulo. Toen een record voor PSG. Vanwege Financial Fairplay staat de club nu onder druk om naast Lucas nog meer spelers te verkopen.

De koploper van de Ligue 1 probeerde ook Javier Pastore aan Inter te verhuren met een optie tot koop, maar de clubs konden het niet eens worden over de voorwaarden. De aan Valencia verhuurde Gonçalo Guedes kan wel voor de deadline van 30 juni geld binnenbrengen. De Spaanse club kan voor die datum de optie tot koop lichten.

PSG kan in de huidige transferperiode alleen nog spelers verkopen aan Russische en Chinese clubs. In Rusland sluit de transfermarkt op 24 februari, in China op 28 februari.

Diarra

Dat in Parijs alles in het teken staat van FFP is te zien aan het aankoopbeleid van de club deze winter. De club trok versterkte zich met slechts één speler. Voor de transfervrije Lassana Diarra werd afgelopen maand echter niets betaald. 

Afgelopen zomer werden al Serge Aurier (25 miljoen euro), Blaise Matuidi (20 miljoen) en Jean-Kevin Augustin (16 miljoen euro) van de hand gedaan. Maar die transfers staan buiten het eerdere genoemde bedrag van 70 miljoen euro.  

Volledig scherm
Neymar, Dani Alves, Lucas Moura en Marco Verratti © REUTERS