Anthony van den Hurk (links) namens MVV in actie tegen FC Den Bosch.
Volledig scherm
Anthony van den Hurk (links) namens MVV in actie tegen FC Den Bosch. © BSR Agency

Van den Hurk per direct van MVV naar Helsingborgs

Anthony van den Hurk verlaat eerstedivisionist MVV per direct voor een avontuur bij Helsingborgs IF. De 27-jarige aanvaller zou aanvankelijk pas komende zomer richting Zweden trekken, maar heeft gekozen voor een onmiddellijke overgang. 

Van den Hurk tekent bij zesvoudig landskampioen Helsingborgs een contract voor twee seizoenen. Bij zijn nieuwe werkgever krijgt hij te maken met Olof Mellberg, 117-voudig international en ex-speler van onder andere Juventus, als trainer. Van den Hurk ontbreek morgenavond al in de selectie van MVV voor het duel met Excelsior.

Van den Hurk speelde sinds de zomer van 2018 voor MVV en kwam in Maastricht tot 32 doelpunten in 63 wedstrijden. Daarvoor kwam hij uit voor FC Den Bosch, FC Eindhoven en De Graafschap. 

  1. Transferklap in plaats van transferkoorts: ‘Niet doemdenken, maar dit zal invloed hebben’

    Transfer­klap in plaats van transfer­koorts: ‘Niet doemdenken, maar dit zal invloed hebben’

    Wat gaat de huidige corona-crisis betekenen voor de transferperiode van komende zomer? Deze week predikte het Zwitserse ‘International Centre for Sports Studies’ (CIES) nog net geen hel en verdoemenis voor de clubs die afhankelijk zijn van spelersverkopen. CIES ziet de transferwaarde van de selecties van de 98 ploegen in de hoogste divisies van de vijf grootste voetballanden verschrompelen. Op basis van de huidige rekenmodellen en verwachtingen rekent men op een waardedaling van gemiddeld 28 procent, met bij sommige clubs uitschieters naar veertig procent.