Volledig scherm
Xavi Simons met het shirt van zijn nieuwe club. © PSG

Xavi Simons (16) verruilt FC Barcelona na negen jaar voor PSG

Mino RaiolaXavi Simons heeft een driejarig contract getekend bij Paris Saint-Germain. Het zestienjarige talent maakte eerder vandaag bekend dat hij vertrok bij FC Barcelona, waar hij negen jaar in de jeugdopleiding speelde. 

Simons belandde als piepjong ventje in de jeugdopleiding van FC Barcelona, waar hij uitgroeide tot een sensatie. Hij is viervoudig winnaar van de Ballon d’Or voor de beste jeugdspeler, Nike heeft hem al vastgelegd als eventueel boegbeeld voor de toekomst en meer dan een miljoen mensen volgen hem op Instagram. 

Nu zit zijn tijd bij FC Barcelona er echter op, zo heeft de spelmaker aangegeven. In een uitgebreid statement op social media heeft hij laten weten dat hij een nieuwe uitdaging aangaat. ,,Het was een droom om het shirt van Barcelona aan te mogen trekken", zo schrijft de cliënt van zaakwaarnemer Mino Raiola. ,,Nu ga ik buiten Barcelona verder, maar deze club zal voor altijd in mijn hart zitten.”

Het vertrekt kondigde zich al even aan. Raiola zou speciale eisen hebben gesteld aan een nieuw contract, maar Barcelona zat daar niet op te wachten, zo dook vorige week op. Om de lastige gesprekken met Raiola te ontwijken, zou de club niet meer met de zaakwaarnemer, maar alleen met vader Regillio willen praten. 

Volgens Spaanse media zegt FC Barcelona alle jeugdspelers hetzelfde te willen behandelen en een uitzonderingspositie voor Simons hoort daar dus niet bij. Raiola zou de club daarop hebben verteld dat Simons al veel aanbiedingen op zak heeft en de Catalanen daarom net zo makkelijk zou kunnen verlaten. Dat laatste is nu dus gebeurd.

Xavi Simons heeft snel een nieuwe club gevonden. De zestienjarige middenvelder tekent voor drie jaar bij Paris Saint-Germain. #simons #xavisimons #psg #paris #parissaintgermain

112 Likes, 1 Comments - AD Sportwereld (@adsportwereld) on Instagram: "Xavi Simons heeft snel een nieuwe club gevonden. De zestienjarige middenvelder tekent voor drie..."

Volledig scherm
Xavi Simons als toeschouwer tijdens de Grand Prix van Spanje. © Foto: SCS/Pixathlon
  1. Ajax heeft zich nooit bij PSV gemeld voor Bergwijn

    Ajax heeft zich nooit bij PSV gemeld voor Bergwijn

    Vrijwel direct nadat Steven Bergwijn en PSV het gisteren eens waren over een nieuw en langer contract, is de buitenwereld op de hoogte gebracht van de overeenkomst. Er is de laatste maanden veel geschreven en gespeculeerd over zijn toekomst, maar de rust keert voorlopig terug rond de aanvaller. In mei zal het hele spel misschien weer van voren af aan beginnen, waarbij hij aan de hand van zijn prestaties zelf de kwaliteit van de clubs bepaalt.