Zinnen gezet op een mooie transfer? Dan helpt muiten, weet ook Neymar

Transfer forcerenDwarsliggen tot je eindelijk weg mag. Neymar zet deze zomer een steeds vaker voorkomende trend voort: muiten. In een voetbalwereld die wordt geregeerd door het grote geld zien sommige spelers geen andere uitweg.

Door Nik Kok

Peter Bosz werd als trainer van Borussia Dortmund gek van Ousmane Dembélé die een transfer naar FC Barcelona wilde afdwingen door simpelweg niet meer op te komen dagen. En toen de Franse aanvaller zijn transfer eenmaal te pakken had, bedacht een andere sterspeler van de club dat hij ook wel weg wilde. Pierre-Emerick Aubameyang kwam nog opdagen, zoveel plichtsbesef had hij nog, maar wel elke dag te laat. Tot Bosz er op een dag wat van zei. Toen kwam hij de volgende dag op tijd, om dagen erna toch weer later te komen. Het was geen verrassing dat Aubameyang niet lang daarna voor Arsenal ging spelen en niet meer voor Borussia Dortmund.

  1. Transferklap in plaats van transferkoorts: ‘Niet doemdenken, maar dit zal invloed hebben’

    Transfer­klap in plaats van transfer­koorts: ‘Niet doemdenken, maar dit zal invloed hebben’

    Wat gaat de huidige corona-crisis betekenen voor de transferperiode van komende zomer? Deze week predikte het Zwitserse ‘International Centre for Sports Studies’ (CIES) nog net geen hel en verdoemenis voor de clubs die afhankelijk zijn van spelersverkopen. CIES ziet de transferwaarde van de selecties van de 98 ploegen in de hoogste divisies van de vijf grootste voetballanden verschrompelen. Op basis van de huidige rekenmodellen en verwachtingen rekent men op een waardedaling van gemiddeld 28 procent, met bij sommige clubs uitschieters naar veertig procent.