Zlatan: Ik ga ervoor zorgen dat de fans weer kunnen springen van plezier

VIDEOZlatan Ibrahimovic gaat in zijn tweede periode bij AC Milan spelen met een nieuw rugnummer. De Zweedse spits heeft gekozen voor 21, een nummer dat hij nog niet eerder droeg in zijn lange carrière. De 38-jarige spits maakte tussen 2009 en 2011 met het nummer 11 op zijn rug 42 doelpunten voor de ‘Rossoneri’ in de Serie A.

Ibrahimovic debuteerde in 1999 met het rugnummer 27 bij Malmö FF. De spits stapte al snel over naar 9, het nummer dat hij meestal droeg in zijn carrière, zoals ook in zijn jaren bij Ajax. Bij Juventus had hij ook even 49 op zijn rug staan, bij Internazionale voetbalde hij met het nummer 8 en bij Paris Saint-Germain en Manchester United droeg hij nummer 10. In Amerikaanse dienst bij Los Angeles Galaxy greep Zlatan terug op het nummer 9.

Volledig scherm
© AC Milan/?Handout via REUTERS

Bij AC Milan is het ‘spitsennummer’ echter al in handen van Krzysztof Piatek, de Pool die dit seizoen pas vier doelpunten maakte, maar daarmee wel gedeeld clubtopscorer is. De komst van Ibrahimovic moet de voormalige Italiaanse grootmacht een impuls geven. Milan staat op de elfde plaats in de Serie A en maakte in zeventien duels pas zestien doelpunten. ,,Ik ben eindelijk hier”, zei Zlatan bij zijn presentatie. ,,Ik ga ervoor zorgen dat de fans in San Siro weer kunnen springen van plezier en geluk.”

Volledig scherm
© AP
Volledig scherm
© EPA
Volledig scherm
© REUTERS
Volledig scherm
© EPA
Volledig scherm
© EPA