Dossier

Angela kijkt tvPijlen»

Dossier

Wie is de Mol? 2019Pijlen»

 1. BBC-kijkers geschokt na zien van hopeloze strijd orang-oetan tegen graafmachine
  video

  BBC-kij­kers geschokt na zien van hopeloze strijd orang-oe­tan tegen graafmachi­ne

  Televisiekijkers zagen gisteravond de nieuwe documentaire van Sir David Attenborough, Climate Change: The Facts. De bekende maker van wildlifedocumentaires luidt daarin de noodklok. Het gaat veel beroerder met onze planeet dan we denken. Eén beeld - een al wat ouder ingepast fragment - bleef de vele kijkers duidelijk bij: die van de orang-oetan, zittend op een boom, vechtend tegen een graafmachine die zijn leefomgeving bedreigt.
 1. Martijn Krabbé sluit huizenprogramma af met ‘rare zaak’

  Martijn Krabbé sluit huizenpro­gram­ma af met ‘rare zaak’

  De laatste aflevering van Kopen Zonder Kijken, het programma waarin presentator Martijn Krabbé en zijn team woningen aankopen voor deelnemers die het huis nog nooit hebben gezien, trok gisteravond 975.000 kijkers. Daarmee staat de RTL 4-show op de zesde plek in de lijst met de best bekeken programma's van gisteren, blijkt uit de kijkcijferlijst van de Stichting Kijkonderzoek. In de slotaflevering stond een ‘rare zaak’ centraal.
 1. Ruim 1,2 miljoen kijkers zien Married at First Sight-kandidate bruiloft cancellen
  update

  Ruim 1,2 miljoen kijkers zien Married at First Sight-kandidate bruiloft cancellen

  Ruim 1,2 miljoen kijkers zagen gisteravond spannende momenten in de tweede aflevering van Married at First Sight. De bruiloft van kandidaat Nick (28) dreigde in het water te vallen toen zijn aanstaande vrouw plotseling koudwatervrees kreeg. Supermarktmedewerkster Bo (27) durfde het tóch niet aan op tv het jawoord aan een wildvreemde te geven. Gelukkig voor Nick stond er een ‘reservevrouw’ voor hem klaar.
 2. Lee Towers krijgt lachers op zijn hand als Lee Flowers: ‘Never walk on Bollenvelden’

  Lee Towers krijgt lachers op zijn hand als Lee Flowers: ‘Never walk on Bollenvel­den’

  Hoewel er gisteravond flink wat comedy en satire op tv was, was het uitgerekend Lee Towers die de meeste lachers op zijn hand kreeg. De zanger transformeerde voor het NPO 1-programma Even tot hier in Lee Flowers en zijn You’ll Never Walk Alone werd You‘ll never walk on Bollenvelden. Het was een statement tegen toeristen die de tulpen plattrappen. De reacties op social media waren louter positief: van hilarisch tot briljant.
 3. Vrouwen grijpen de macht in laatste seizoen GoT: ‘Wij weigeren de sidekicks te zijn’
  Interview

  Vrouwen grijpen de macht in laatste seizoen GoT: ‘Wij weigeren de sidekicks te zijn’

  Het allerlaatste seizoen van de populaire HBO-serie ‘Game Of Thrones’ gaat vanavond van start op HBO. Het is de ontknoping van een reeks die een decennium lang wereldwijd over de tongen ging, en de komende finale wordt nu al beschreven als ‘een van de grootste gebeurtenissen in de tv-geschiedenis’. Opvallend aan de finalereeks is dat niet alleen de mannelijke helden, maar vooral de vrouwen onverbiddelijk meedingen naar de troon. Wij spraken met de actrices van ‘Game of Thrones’ in Londen.