Volledig scherm
© RTL4

1,9 miljoen kijkers zien koele Stefan in Miljoenenjacht

Ruim 1,9 miljoen kijkers zagen gisteravond hoe taxichauffeur Stefan 166.000 euro won in de RTL4-show Miljoenenjacht. De joviale Amsterdammer speelde het spel zonder strategie én zonder zenuwen. ,,We gaan het zien'', zei hij meermaals.

Quote

Je wilt niet weten hoeveel ruzie ik straks thuis heb als ik die tweeënhalf miljoen eruit speel

Stefan
Volledig scherm
Presentatrice Linda de Mol. © ANP Kippa

In Miljoenenjacht kan een gelukkige finalist maximaal vijf miljoen euro winnen door een koffer te kiezen en de zogenoemde bank daarvoor te laten bieden. Stefan mocht meespelen dankzij een tikfoutje bij de eerste publieksvraag.

Presentatrice Linda de Mol vroeg hoeveel mensen in 2015 in Nederland hun achternaam lieten veranderen. Stefan gaf met 1325 precies het goede antwoord, maar hij had eigenlijk iets anders willen intoetsen.

De relaxte taxichauffeur was vastbesloten een groot bedrag te winnen, want hij zei 'nee' tegen een grote koffer. Hoewel daarin een auto bleek te zitten, bleef Stefan lachen. Hij overleefde de quizronde, zwichtte niet voor de opbiedende computer en wist als eerste de verplichte rekensom te beantwoorden.

Ruzie
En dus mocht hij, onder toeziend oog van zijn vrouw Tatjana, de finale spelen. Zonder enig systeem koos hij koffers uit en dat pakte opvallend goed uit; de bank bood steeds meer geld. Bij 166.000 euro wilde zijn vrouw dat hij zou stoppen en dat deed Stefan. ,,Je wilt niet weten hoeveel ruzie ik straks thuis heb als ik die tweeënhalf miljoen eruit speel.''

De gewonnen 166.000 euro gaat hij gebruiken om zijn hypotheek af te lossen, maar er gaat ook een deel naar zijn moeder en kinderen. ,,Laat ik niet te veel gaan zeggen, want anders pinnen ze me daarop vast.''

De speler in de zaal, die maximaal 50.000 euro kan winnen door op tijd met een bel te slingeren, had overigens minder geluk. Toni hoopte op een groot bedrag, zodat ze met haar kinderen naar China kon reizen. Speciaal voor Toni maakte Stefan haar gelukskoffer twaalf open, waarin slechts tien euro bleek te zitten.

Volledig scherm
NOS-journaal-presentatrice Annechien Steenhuizen. © anp

Kijkcijfer Top 5 zondag
1. Journaal 20 uur, NPO1 - 2.518.000

2. Heel Holland Bakt, NPO1 - 2.509.000

3. Studio Sport Eredivisie, NPO1 - 2.419.000

4. Miljoenenjacht, RTL4 - 1.933.000

5. CMC, RTL4 - 1.539.000

Bron: Stichting KijkOnderzoek