3FM-dj's hele dag in minirok uit protest tegen aanrandingen

3FM-dj's Sander Hoogendoorn, Wijnand Speelman en Herman Hofman presenteren hun radioshows zaterdag niet in hun spijkerbroek, maar in kleine minirokjes. De diskjockeys willen zo hun solidariteit tonen met de talloze vrouwen die de afgelopen tijd in het openbaar zijn aangerand, zoals in Keulen. ,,Handjes thuis gasten!'', schrijft Herman op Facebook bij een kiekje van zijn roze geruite rokje.

,,Ik vind dat ik er prima mee wegkom'', voegt hij toe op Twitter. Hoewel zijn harige benen een apart gezicht zijn onder het lieflijke rokje, danste Herman er zaterdagmiddag vrolijk op los in zijn outfit.

Sander Hoogendoorn heeft gekozen voor een kittige, zwarte leren minirok. ,,Vraag maar niks'', twittert hij bij een foto van zijn outfit.

Vrijheid
De actie is een initiatief van 3FM'er Wijnand Speelman. ,,Het maakt niet uit hoe iemand eruitziet, je blijft gewoon met je handen van mensen af'', zei hij. ,,Die vrijheid moeten we niet gaan inperken door 'een armlengte afstand het houden' of 'je maar anders te kleden''', gaat hij verder op Facebook.

De dj's steunen hiermee een manifestatie op de Dam in Amsterdam waar mannen zaterdagmiddag in korte rokjes protesteerden tegen de massale aanrandingen in Keulen. Dat protest verliep rustig.