Volledig scherm
© anp

Al bijna 3 miljoen voor Serious Request

Na 3 dagen heeft Serious Request al bijna 3 miljoen euro opgebracht. De teller stond vrijdagavond op 2.958.873 euro, meldde een woordvoerster van 3FM. Vorig jaar had de inzamelingsactie na de derde dag 1,2 miljoen euro opgeleverd.

'In heel Nederland zijn acties aan de gang die buitengewoon succesvol zijn. We zien scholen komen met cheques van 20.000 euro. We kunnen alleen maar heel diep onder de indruk zijn. Fan-tas-tisch', verklaarde de woordvoerster.

De 3FM-dj's Giel Beelen, Michiel Veenstra en Gerard Ekdom zitten sinds dinsdagavond in het Glazen Huis op de Oude Markt in Enschede. Ze blijven in de tijdelijke studio tot kerstavond zonder te eten en zamelen geld in voor de strijd tegen babysterfte.

Serious Request leverde vorig jaar een recordbedrag op van ruim 8,6 miljoen euro.

 1. ‘Een docente liet me een striptease uitvoeren voor de klas. Ik haatte het, maar deed het wel’
  PREMIUM
  Carine Crutzen

  ‘Een docente liet me een striptease uitvoeren voor de klas. Ik haatte het, maar deed het wel’

  Topactrice Carine Crutzen (58) kun je kennen als Beatrix in de film Majesteit. Ook speelde ze onder andere in De Daltons, Vuurzee en Oud Geld. Ze draagt een tragisch verhaal met zich mee: nadat haar ouders waren overleden en hun as was uitgestrooid over Limburgse beekjes, bleef ze letterlijk en figuurlijk verweesd achter. Ze besloot een autobiografische roman te schrijven. Het werd een pijnlijk eerlijk boek.
 2. Operazanger Henk Poort scoort met metalversie Sound of Silence
  Beste Zangers

  Operazan­ger Henk Poort scoort met metalver­sie Sound of Silence

  Opera- en musicalzanger Henk Poort heeft gisteravond diepe indruk gemaakt op de kijkers van tv-programma Beste Zangers. Nightwish-zangeres Floor Jansen was de hoofdgast van de avond en daarom ging de bariton volledig uit zijn comfortzone door een metalversie te zingen van Simon & Garfunkels The Sound of Silence. Dat werd gewaardeerd in binnen- en buitenland: Poort staat op nummer 1 op iTunes en Nightwish-fans uit alle windstreken schuiven hun enthousiasme niet onder stoelen of banken op YouTube.