Volledig scherm
Michiel Veenstra en Gerard Ekdom tonen in Het Glazen Huis de tussenstand na vijf dagen: 6.142.180 euro. © ANP Kippa

Al dik 6 miljoen euro voor Serious Request

Bij de actie van 3FM tegen babysterfte stond de teller zondagavond rond half negen op 6.142.180 euro. Vorig jaar had de inzamelingsactie na de vijfde dag bijna 3,6 miljoen euro opgeleverd.

De 3FM-dj's Giel Beelen, Michiel Veenstra en Gerard Ekdom zitten sinds dinsdagavond in het Glazen Huis op de Oude Markt in Enschede. Ze zamelen vanuit de tijdelijke studio geld in voor de strijd tegen babysterfte.

'In het Glazen Huis is inmiddels een derde brievenbus gezaagd. Mensen hoeven dan niet meer tot anderhalf uur lang in de rij te staan om geld te doneren', aldus de woordvoerster.

Zondagochtend vroeg stond de Oude Markt al helemaal vol mensen. 'In de stromende regen kwam jong en oud om geld te geven. Dát zijn de echte helden van de actie.'

Maandag, kerstavond, mogen de dj's het Glazen Huis weer uit. Dan wordt ook de eindstand van dit jaar bekend. Vorig jaar leverde Serious Request een recordbedrag op van ruim 8,6 miljoen euro.


  1. Miljoen kijkers zien 'Beste Zanger' Ruben (21) hele uitzending huilen: 'Kan iemand hem kapotknuffelen?’

    Miljoen kijkers zien 'Beste Zanger' Ruben (21) hele uitzending huilen: 'Kan iemand hem kapotknuf­fe­len?’

    Singer-songwriter Ruben Annink (21) heeft zich gisteravond bij AVROTROS-programma Beste Zangers van zijn meest kwetsbare kant laten zien. De Amsterdammer werd voor het oog van 1,1 miljoen kijkers overmand door emoties door met name de optredens van Floor Jansen en Rolf Sanchez. De NPO1-show is al weken een groot succes en eindigde ook gisteren als derde best bekeken programma van de dag.
  2. Kijkcijferboost Beau dankzij senioren, kijkers gunnen hem meer

    Kijkcijfer­boost Beau dankzij senioren, kijkers gunnen hem meer

    De onthulling van de winnaar van The Voice Senior heeft de latenightshow van Beau van Erven Dorens een flinke kijkcijferboost gegeven. Het RTL4-programma dat Beau vanaf januari om en om met Jinek gaat presenteren, trok gisteren 853.000 kijkers, goed voor een plekje bij de tien best bekeken tv-programma’s. Kijkers tonen op sociale media sympathie voor Beau en hopen dat de kijkcijfers nog verder gaan groeien. ,,Hij heeft recht op beter.”