Corry Brokken in 1957.
Volledig scherm
Corry Brokken in 1957. © PR/YouTube

Alle winnaars van het Songfestival met filmpjes

songfestivalHet Eurovisie Songfestival heeft een lange historie. Het begon allemaal in 1955 toen Europa na de Tweede Wereldoorlog nog in puin lag. De in Zwitserland gevestigde European Broadcasting Union (EBU) - een samenwerkingsverband van publieke omroepen, kwam met het idee voor een internationaal liedjesfestijn waar alle Europeanen tegelijkertijd naar kunnen kijken. De eerste editie was in 1956 in het Zwitserse Lugano. In 1957 won de Nederlandse zangeres Corry Brokken die een jaar eerder ook al een poging had gedaan.

Bekijk hier een informatieve tijdlijn met alle winnaars, inclusief historische video's, van 1956 tot 2015. Zaterdag wordt duidelijk wie de editie 2016 wint.

  1. Stille tocht voor Tanja Groen, tevens uiting van waardering voor inzet Peter R. de Vries

    Stille tocht voor Tanja Groen, tevens uiting van waardering voor inzet Peter R. de Vries

    Op initiatief van studentenvereniging Circumflex en Stichting De Gouden Tip wordt op dinsdag 31 augustus een stille tocht voor Tanja Groen gehouden. De studente verdween 28 jaar geleden op 18-jarige leeftijd, exact op die datum, in Maastricht. De stille tocht zal in het teken staan van de verdwijning van Groen en ook een ode zijn aan de jarenlange inzet van Peter R. de Vries voor de verdwijningszaak, melden de stichting en de studentenvereniging.