Volledig scherm
© Webwereld

Apple manipuleert bewijsmateriaal; Galaxy wel degelijk groter dan iPhone

Apple heeft in de rechtszaak tegen Samsung bij de Nederlandse rechter bewijsmateriaal ingeleverd waarbij er een afbeelding is gemanipuleerd. Dat meldt de site Webwereld vandaag.

Vorige week uitte de advocaat van Samsung de beschuldiging dat Apple visueel bewijs heeft 'gemanipuleerd' om Samsungs apparaten meer op die van Apple te laten lijken. Maar deze claim werd door Samsung tijdens de zitting niet verder onderbouwd met bewijs. Uit de dagvaarding, ingezien door Webwereld, blijkt nu dat ten minste één afbeelding in Apples bewijsstukken fout of gemanipuleerd is.

Verkleind
Een plaatje van een Samsung Galaxy S is verkleind tot de hoogte van een iPhone 3G. Zo lijkt het of de twee toestellen dezelfde afmetingen hebben, meldt Webwereld. De Galaxy is wat groter in het echt, maar wie de foto op pagina 77 van Apple's dagvaarding ziet, denkt dat ze even groot zijn. De afbeelding van de Galaxy is ongeveer 6 procent kleiner gemaakt.

Eerder deze week meldde de site al dat Apple ook bij de rechtbank van Düsseldorf onjuist bewijs heeft aangeleverd. De Duitse dagvaarding bevat een plaatje van een Galaxy Tab 10.1, maar die is verkleind zodat het net lijkt of de tablet net zo groot is als de iPad van Apple.