Volledig scherm
Johan Derksen en Barbara Barend in 2005 bij Voetbal Insite. © ANP

Barbara 'flink gekwetst' door woorden Johan Derksen

Barbara Barend heeft zich wel degelijk gekwetst gevoeld door de harde woorden die Johan Derksen vroeger over haar sprak. Dat geeft ze nu toe, zes jaar na hun samenwerking.

Destijds presenteerde Barend Voetbal Insite (het huidige Voetbal International). Vaste gast Johan Derksen stak zijn ergernis over de roodharige presentatrice niet onder stoelen of banken. In een interview sprak hij over haar als de 'lesbische dochter van Frits Barend'. Hij zei ook dat ze niet goed discussies kon leiden omdat ze 'zelf mee wilde kwekken'. Ook noemde hij haar overbodig voor het programma en verweet haar geen verstand van voetbal te hebben.

Barend geeft nu, na jaren, toe: 'Ik heb het heel moeilijk gehad met de dingen die Johan Derksen over mij zei in die tijd. Ik heb me gekwetst gevoeld door wat hij heeft gezegd. Ik stond er altijd in met de gedachte dat dit soort dingen erbij horen en dat je er tegen moet kunnen.'

Een vriendin gaf Barend ten slotte wijze raad: 'Ook al moet je er misschien tegen kunnen, dat wil nog niet zeggen dat mensen jou dit aan moeten doen. Dat vond ik eigenlijk wel wijze woorden, waar ik best iets aan heb gehad. Daar heb ik haar voor bedankt.'

  1. Keihard rennen of stilstaan? Netflix komt met interactief survivalprogramma

    Keihard rennen of stilstaan? Netflix komt met interac­tief survival­pro­gram­ma

    Streamingdienst Netflix komt met acht afleveringen van een survivalprogramma waarin kijkers op interactieve wijze zelf het verloop van hun barre tocht door de wildernis kunnen bepalen. Het gaat om de reeks You vs. Wild van de Britse avonturier en bergbeklimmer Bear Grylls (44). Hij legt alle moeilijke beslissingen letterlijk in de handen van kijkers zoals ‘blijven stilstaan’ of ‘rennen’ en ‘voorzichtig kruipen’ of juist ‘rechtop lopen’.