Chris Evans en zijn mysterieuze(ex-)collega The Stig
Volledig scherm
Chris Evans en zijn mysterieuze(ex-)collega The Stig © afp

'BBC wil geen nieuwe presentator Top Gear'

De Britse omroep BBC gaat niet op zoek naar een vervanger voor Top Gear-presentator Chris Evans, die gisteravond pardoes het bijltje erbij neergooide. ,,Ik heb echt mijn best gedaan, maar soms is dat niet genoeg'', aldus Evans.

De kijkcijfers van het ooit zo populaire programma zijn enorm gekelderd sinds presentator Jeremy Clarkson (56) werd ontslagen en vervangen door Evans (50). Op Twitter werd Evans (50) massaal afgekraakt en de enige die de goedkeuring van de meeste liefhebbers wel weg kon dragen, is Friends-acteur Matt LeBlanc (48). Tussen die heren zou het niet boteren.

De BBC liet eerder al weten dat de rol van Le Blanc in het volgende seizoen nog onduidelijk is en dat de acteur en de omroep ,,in onderhandeling zijn''. Maar van LeBlanc als opvolger van Evans is geen sprake, meldt de Britse krant The Evening Standard.

,,De opnames voor het 24ste seizoen gaan in september van start en we gaan gewoon door met de huidige line-up. Top Gear is een ensemble als het om presentatoren gaat en dat blijft zo. Chris heeft er zelf voor gekozen om te stoppen.'' 

Trio
Het tumult rond Top Gear en Clarkson begon jaren geleden al maar bereikte in 2015 het kookpunt toen hij producent Oisin Tymon een mep verkocht. Uiteindelijk werd Clarkson ontslagen, waarna zijn twee collega's Richard Hammond en James May ook opstapten en zich bij Clarkson voegden. Het trio zal binnenkort te zien zijn in hun nieuwe Amazon Prime-programma The Grand Tour.