Volledig scherm
Fokke en Sukke-makers John Reid, Bastiaan Geleijnse en Jean-Marc Van Tol. © anp

Bedenker Fokke en Sukke in running om Rijdende Rechter te worden

John Reid (47), bedenker van de Fokke en Sukke-tekeningen, wordt mogelijk de nieuwe Rijdende Rechter. Hij is op dit moment de enige kandidaat-opvolger van meester Frank Visser, die naar SBS6 vertrekt. Dat bevestigt omroep KRO-NCRV aan deze site.

Volledig scherm
Meester Frank Visser. © ANP
Volledig scherm
© anp
Volledig scherm
Tot voor kort een onafscheidelijk duo: Frank Visser en Jetske van den Elsen. © anp

De KRO maakt deze week een proefaflevering met Reid, die als seniorrechter werkt in Alkmaar. Het is nog niet zeker dat hij daadwerkelijk het nieuwe gezicht van de show wordt. Eerst moet een kijkpanel met onder meer netmanagers zijn oordeel over hem vellen.

Hoewel Frank Visser onlosmakelijk verbonden is aan het door Jetske van den Elsen gepresenteerde programma, wist de KRO na zijn vertrek zeker dat de show door zou gaan.

Geen kopie
Visser gaat na twintig jaar bij de NCRV vanaf 2016 aan de slag bij SBS, waar hij met Victor Brand te zien zal zijn in een nieuw consumentenprogramma. ,,Maar het wordt geen kopie'', zei Visser eerder. ,,We gaan meer aandacht besteden aan het voortraject.''

Rechtenstudent Reid bedacht zo'n 25 jaar geleden samen met dispuutgenoten Bastiaan Geleijnse en Jean-Marc van Tol de strip rond de eend en de kanarie. In het dagelijks leven is hij kantonrechter in Alkmaar.