Volledig scherm
© anp

Belastingdienst zwicht: reclame met Barbie uit de lucht

De Belastingdienst stopt met het uitzenden van een radiocommercial met Barbie (Samantha de Jong) nadat er discussie was ontstaan over de reclamespot. Dat meldde een woordvoerder van het ministerie van Financiën woensdag.

Barbie, bekend van de realityserie Oh Oh Cherso, en haar man kwamen onlangs in het nieuws door een inval in Barbie's Bar en omdat haar man vastzat op verdenking van drugshandel en vuurwapenbezit.

De reclamespot is er is er één uit een serie van drie. De andere zijn gemaakt met Marijke Helwegen en Piet Paulusma. Het was volgens de woordvoerder een spotje met een knipoog om de burgers te informeren over het feit dat zij veranderingen in hun leven moeten doorgeven.

'Maar het is niet de bedoeling van de Belastingdienst dat een radio-commercial zelf onderwerp wordt van discussie.'

  1. GoT-ster Emilia Clarke overleefde een hersenbloeding en twee zware operaties

    GoT-ster Emilia Clarke overleefde een hersenbloe­ding en twee zware operaties

    Ze was de drakenmoeder in de immens populaire televisieserie Game of Thrones en al haar dromen leken uit te komen. Totdat Emilia Clarke op 24-jarige leeftijd in elkaar zakte in de kleedkamer van een fitnesszaal. Ze had een hersenbloeding. De Britse actrice vertelt voor het eerst over de hersenoperaties die ze onderging, hoe ze zich terug knokte, verder ging als Daenerys Targaryen en sinds vandaag een stichting is begonnen om jongeren te helpen revalideren na een hersenaandoening.