Volledig scherm
Boer Henk. © kro

Boer Henk is populairste BZV-boer

Veel bezoekers van AD.nl zijn gisteravond geraakt door het ontroerende levensverhaal van Henk, de jongste boer in het nieuwe seizoen van Boer zoekt Vrouw. Ruim een kwart van de lezers vindt Henk de leukste van de elf boeren die door Yvon Jaspers werden geïntroduceerd.

De vijfentwintigjarige boer had de liefde van zijn leven al gevonden, maar twee jaar geleden verloor hij Danielle bij een auto-ongeluk. Zelf kwam hij er zonder noemenswaardig lichamelijk letsel vanaf, maar hartzeer was er des te meer. Zijn bedrijf heeft hem al die tijd op de been gehouden. Nu is het tijd voor gezellige dingen 'met een vrolijk meisje met diepgang, dat houdt van het buitenleven', aldus Henk.

Henk is opgegeven voor de zesde reeks van de immens populaire datingshow van de KRO door vriendinnen Roos en Hanne, twee meiden die hij eerder ontmoette op een Boer-zoekt-Vrouwfeest. 'Sindsdien is het onze missie om de leukste boer van Nederland aan een vrouw te helpen', vertelt Roos. 'Henk heeft al veel van het leven gezien. Het is een spirituele boer, die veel leest. Zijn lievelingsboek is de Alchemist van Paulo Coelho, best bijzonder voor een boer!'

De meiden vinden 'hun' boer erg wijs voor zijn leeftijd en overal voor in. 'En hij ruikt altijd lekker. In ieder geval niet naar stront', grapt Roos. 

Op zondag 2 september gaat de zesde reeks Boer zoekt Vrouw verder. Het zal vreemd moeten lopen als deze jonge boer dit jaar niet de meeste brieven ontvangt.

  1. Beste Zangers? Beste hits! Tientallen miljoenen views voor deze knallers
    PREMIUM

    Beste Zangers? Beste hits! Tientallen miljoenen views voor deze knallers

    Niet The Voice of Holland, niet Holland's Got Talent en ook niet een andere talentenjacht, maar Beste Zangers is het programma om te scoren als artiest. Glennis Grace gaf haar ingedutte carrière een nieuw leven met een dikke nummer 1-hit, André Hazes stapte voor het eerst uit de schaduw van zijn beroemde vader en Davina Michelle werd de succesvolste vrouwelijke artiest ooit in de Nederlandse Top 40. Het zangprogramma van de AvroTros kan met recht een hitmachine worden genoemd.